Cumhurbaşkanı imzayı attı: Doktor balıklar köyüne kavuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzayı attı. Dünya’da eşi benzeri bulunmayan Sivas’ın doktor balıkları için oluşturulması planlanan sağlık turizmi köyü için acele kamulaştırma kararı alındı.

GİRİŞ 14.02.2022 10:26 GÜNCELLEME 14.02.2022 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sivas Valiliği tarafından, Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Balıklı Kaplıcaya kardeş olarak geliştirilen Kalkım Balıklı Köyü Projesi’nin hayata geçirilebilmesi için gerekli olan acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile alındı.

Karar bugün ki resmi gazetede yayınlandı. Karar Sivas’ta sevinçle karşılandı.

DÜNYA'DA EŞİ BENZERİ YOK

Sivas’ın Kangal ilçesine yer altından çıkan yoğun mineralli ve selenyumlu su, suda bulunan balıklarında yardımı ile şifa bulamayan sedef, egzama gibi cilt hastalarına şifa oluyor. Hastalar 37 derecelik sıcaklıktaki selenyumlu suda doktor balıkların dokunuşları ile şifa buluyor. Dünyanın dört bir yanından şifa arayan cilt hastaları, Sivas’a gelip doktor balıkları ziyaret ediyor. Doktor balıklar olarak ünlenen balıkların Dünya’da eşi benzeri bulunmuyor.

SAĞLIK TURİZMİ KÖYÜ OLUŞTURULACAK 

Sivas Valiliği tarafından Sivas’ta yıllardır hizmet veren Balıklı Kaplıca’ya alternatif olarak yine Kangal ilçesinde bulunan Kalkım bölgesinde zeminden çıkan benzer su ve doktor balıklarla daha sağlıklı ve kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için “Kalkım Balıklı Köyü Projesi” hazırlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile alınan acele kamulaştırma karanının ardından projenin hızlanması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Berk Ataman 2 yıl önce Şikayet Et
    Balıklar çoktan yurtdışına çıkıp, yabancılar tarafından bize geri satılıyor turizm merkezlerinde..Ülkemizin değerlerini bizler anlayana kadar başkaları alıp gidiyor...Geç te olsa iyi bir karar...
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne geregi var?O kadar hastahane varken birde şehir hastahanelerine ne geregi var diyen Geri kafalılar Allah bunların köklerini korona yapsın gebertsin inşaAllah Elhamdulillah Reis sayesinde Cennet Vatanımız binlerce güzellige kavuştu inşaAllah bu proje kısa sürece çıkarda Sivas Kangal turizm için bende varım der inşaAllah...Rabbim emegi geçenlerden razı olsun. HAYIRLI OLSUN..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi