Oda TV Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i hedef aldı!

Oda TV, Kovid-19 ile mücadelenin seyrini değiştiren Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i hedef aldı. Yılın Atatürkçüsü ödülünü kabul etmeyen bilim insanları hakkında karalama kampanyası başlatan Oda TV tepki çekti.

Oda TV Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i hedef aldı!
Oda TV Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i hedef aldı!
GİRİŞ 15.02.2022 23:22 GÜNCELLEME 15.02.2022 23:24
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Kovid-19 aşısı geliştirerek insanlara umut ışığı olan BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından verilen Yılın Atatürkçüsü ödülü için seçildi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, bu ödülü almayı kabul etti ve bir yazı ile bunu derneğe bildirdi. İkili ayrıca, Türkiye'de ödülü kendileri adına alması için ismi de belirleyerek derneğe bildirdi.

ÖDÜLÜ ALMAKTAN VAZGEÇTİLER

Özlem Türeci ve Uğur Şahin, 3 gün aranın ardından kendilerinin bilim insanları olduklarını ve sadece bilim kuruluşları ve benzer derneklerden ödül kabul etmelerinin doğru olacağını belirtti.

ODA TV'DEN KARALAMA KAMPANYASI

Geliştirdikleri Kovid-19 aşısıyla tüm dünyanın saygısını kazanan ve Türk bilim insanlarıyla ilgili bugün yapılan şaşkınlık uyandırdı.

Oda TV internet sitesi 12 Şubat 2022 tarihli haberinde ''Özlem Türeci ve Uğur Şahin ödülü reddetti'' şeklinde bir ifade kullandı.

Aynı haber sitesi Oda TV, 15 Şubat 2022 tarihli haberinde ise ''Türkiye'de doğu görevinden kaçtı, Alman köyünde çalıştı... Göç hikayesi'' şeklinde başlıklı bir haber yayımladı.

Oda TV'nin iki değerli bilim insanını hedef göstermesi sosyal medyada büyük tepki çekti. 

YORUMLAR 89
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    atatürkçülükle ne alakası var bu işin anlayan biri varsa söylesin? Bu oda tv denilen küçük rule kağıdı, boş işlerle uğraşıp aklı sıra ünvan kapma peşinde!
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarılı ve ülkesini seven insanlara çamur atan hain, satılmış ve iftiracı mahluksunuz.
    Cevapla
  • Kamil Tombul 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sallamadıklarına eminim. İnsanların kemailst olmama hakkı yok mu? Ayrıca sizin ne mal olduğunuzu bildikleri için sizi reddettiler, atatürkçülüğü değil.
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Sahin .. Iyi ki bu reklamci sahte Atatürk maskeli dernegin ödülünü almamislar. Resmen bu iki bilim adamina kurulmus tuzakti. Alsalardi AB de büyük karalama kampanyasiyla karsi karsiya kalirlardi
    Cevapla
  • ziyacan 2 yıl önce Şikayet Et
    koministler 80 den önce Atatürk düşmanıydı, şimdi ne hikmetse hepsi oldu Atatürk cü! Ah ah Atatürk bi an izin alıp gelse!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'