Anayasa Mahkemesi, Sedef Kabaş'ın tahliye talebini reddetti

Anayasa Mahkemesi, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş'ın avukatlarının, "tedbir yoluyla derhal tahliye edilmesi" talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi, Sedef Kabaş'ın tahliye talebini reddetti
Anayasa Mahkemesi, Sedef Kabaş'ın tahliye talebini reddetti
GİRİŞ 16.02.2022 16:55 GÜNCELLEME 16.02.2022 16:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sedef Kabaş'ın avukatları, tahliye isteminin yerel mahkemece reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmış, başvurunun öncelikle görüşülmesini isteyerek, tedbir talebinde bulunmuştu.

Başvuruda, Sedef Kabaş'ın "tedbir yoluyla derhal tahliye edilmesi ve başvurunun öncelikli olarak pilot dava usulüne göre incelenmesi" talep edildi.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, "tedbiren tahliye talebi"ni reddetti.

Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü uyarınca, tedbir talebi, başvurucunun yaşamına ya da maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike bulunduğunun anlaşılması üzerine verilebiliyor.

Yüksek Mahkemenin de "başvurucunun ceza infaz kurumunda tutulmasının yaşamına, maddi veya manevi bütünlüğüne yönelik bir tehlike oluşturduğuna dair derhal tedbir kararı verilmesini gerektirir bir durum bulunmadığı sonucuna vararak, bu aşamada başvurucunun tedbir talebinin reddine karar verilmesi gerektiği" yönünde karar verdiği öğrenildi.

Sedef Kabaş'ın, tutuklanmasıyla kişi hürriyeti ve güvenliği, ifade ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi de talep edilen bireysel başvuru, esas yönünden inceleme yapılmak üzere daha sonra görüşülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    acıttımı cicim...Cezasını çekecek....
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu karardan bağımsız olarak demem o ki anayasa mahkemesi yerel mahkemelerin her kararına burnunu sokmalıdır. Yetkileri kısıtlanmalıdır. Atanma şekilleri basitleştilmeli ve görev süreleri de kısıtlanmalıdır. Anayasa mahkemesi bu haliyle başımıza çok iş açar. Aynı şekilde anayasa mahkemesinin siyasi konularda yetkileri kısıtlanmalıdır. Yasama konularında da aynı şekilde. yetkileri kısıtlanmalıdır. Adli ve idari konularda ise kararlar kesinleştikten sonra adil yargılanmanın ihlali vb. konulara bakabilmelidir.
    Cevapla
  • Hataylı31 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle çamur atsın izi kalsın koskoca Türkiye Cumhuriyeti başkanına Hakaret edeceksin sonra elini kolunu sallaya sallya hiçbirşey olmamış gibi canlı yayınlara çıkacaksın o eski Türkiye yok hanfendi haddini bileceksin aynı zamanda milletede hakaret etmiş oluyorsun kulağına küpe olsun bayan Sedef Kabaş...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan diline yuva yapmış bir mahluk
    Cevapla
  • ÇAGLAR 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş. çok sevindim. sen kimsin ki cumhur başkanına hakaret edesin. insanda biraz utanma olur. bana kalsa hiç çıkmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!