Rumeli türkülerinin unutulmaz sesi: Arif Şentürk

Rumeli türküleriyle tanınan Türk halk müziği sanatçısı Arif Şentürk, 81 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 16.02.2022 21:07 GÜNCELLEME 16.02.2022 21:07

Son röportajını Anadolu Ajansına veren usta sanatçı, babası Arnavut İsa Şentürk ve annesi Boşnak Fikriye Laguciç'in oğlu olarak Makedonya'nın Kumanova şehrinde 1941 yılında dünyaya geldi.

ARİF ŞENTÜRK'ÜN HAYATI

İlk ve orta öğrenimini Kumanova'daki Türk okullarında tamamlayan Şentürk, 1956'da ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç etti. Önce Kırklareli'ne, ardından da İstanbul Zeytinburnu'na yerleşti.

Kalabalık bir ailede büyüyen ve 6 kardeşe sahip olan Şentürk, ekonomik zorluklardan dolayı 15 yaşından itibaren uzun yıllar marangozluk, boksörlük, futbolculuk, hakemlik ve berberlik gibi birçok farklı meslekte çalıştı.

"AMAN BRE DERYALAR"

Türk halk müziğine "kaynak kişi" ve "derleyici" sıfatları ile pek çok eser kazandıran Arif Şentürk, sanat hayatı boyunca 12'den fazla albüme imza attı. Şentürk'ün TRT ses yarışması kariyerinin dönüm noktası olurken "Aman Bre Deryalar" türküsü ile ün kazandı.

Bazı televizyon kanallarında Rumeli türküleri ve Rumeli kültürü ile ilgili programlar da yapan Şentürk, 15 Şubat 2022 tarihinde vefat etti. Şentürk geride 5 albüm, 12 dizi ve film ve unutulmayacak sesi ile dillere pelesenk olan "Aman Bre Deryalar" türküsünü bıraktı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
Özel hastanede yenidoğan vurgunu