Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk cinayeti ile ilgili kan donduran detay!

Giresun'da boğazı kesilen öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün cinayet anında yatalak babaannesi tarafında kurtarılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Vahşi cinayet sosyal medyada büyük tepki çekti.

GİRİŞ 16.02.2022 23:27 GÜNCELLEME 17.02.2022 09:15
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

Giresun'un Bulancak ilçesinde bugün 16 yaşındaki bir kız evinde bıçaklanarak öldürüldü. Bıçaklayan şahsın genç kızla internette tanıştığı ve Ankara'dan Giresun'a kızla görüşmek üzere geldiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Yalı mahallesindeki evlerinde ailesi ile oturan Sıla Şentürk (16) isimli bir kız çocuğu bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Annesi ve babasının işte, erkek kardeşinin ise okulda olduğu sırada yaşanan olayda evde yatalak babaannesinin de bulunduğu belirlenirken, yaşlı kadının yatağından kalkamadığı için komşularına bağırdığı ve komşularının eve gelerek genç kızın kanlar içinde bıçaklanmış halde cesedi ile karşılaştıkları öğrenildi.

Olayın ardından güvenlik güçleri inceleme başlatırken, genç kızın internetten tanıştığı Ankaralı H.C.G. (21) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Olay sonrası kaçan şahsı bulmak için geniş çaplı operasyon başlatılırken, şahsın bir gün önce Giresun'a gelerek bir otelde kaldığı ve bugün eve gelerek genç kızla görüştükten sonra cinayeti işlediği belirtildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sıla Şentürk, daha 16 yaşındaydı. Küçücük evladımızın canına kıydılar. İçimiz yandı. Allah rahmet eylesin. İnsanlıktan nasibi olmayan caninin hak ettiği cezayı alması ve adaletin tecellisi için sürecin en yakın takipçisi olacağız."

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yandı. Sıla'nın acısı Türkiye'nin acısıdır. Türkiye'nin yüreği yandı. Caninin adalet önünde hak ettiği cezayı alması için süreci yakından takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SILA ŞENTÜRK PAYLAŞIMI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Sıla Şentürk’ün vahşice katledilmesi hepimizin vicdanını kanattı. Hayatının baharındaki evladımızın vahim bir cinayete kurban gitmesi, Rabbimizin emaneti olan kız çocuklarımıza yönelik tüm yükümlülüklerimizi yüzümüze vuruyor. Hukuk, bu caniye acilen hak ettiği cezayı verecektir.'' ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, erkek arkadaşı Hüseyin Can Gökçek tarafından bıçakla boğazı kesilerek katledildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Evladımız Sıla'nın haberi yüreğimizi yaktı. Bu müessif olayda zanlının hak ettiği cezayı alması ve adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız" dedi.

Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Evladımız Sıla'nın haberi yüreğimizi yaktı. Bu müessif olayda zanlının hak ettiği cezayı alması ve adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 204
  • Giresunlu eşref! 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sıla nın katili giresun meydanında sallandırılmadıkça adalet yerini bulmaz....! Ey kanun yapıcılar.....vicdanınız buz mu tuttu...!
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğiniz filan yanmasın, idamı getirin İdaaam. Bu adi cani herif İdam olacağını bilse kızın semtine bile uğramazdı. Nokta.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırsız özgürlük,sınırsız beladır.ALLAH cümle Ümmeti Muhammed'in evladını muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • izan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar sanal alemi gerçek gibi algılıyor, hayatlarını ona göre yönlendiriyorlar maalesef.
    Cevapla
  • Celalettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen idam cezasını getirin .En azından bu tip cinayetlerle ilgili olaylar için İdam getirilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor