Mersin'de yerel gazeteye saldırı! CHP'li başkan dahil 18 kişi gözaltına alındı

Mersin'de günlük yayın yapan yerel gazete binasına yumurta ve boyalı saldırıda bulunduğu iddiasıyla aralarında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı, 8 kişi aranıyor.

Mersin'de yerel gazeteye saldırı! CHP'li başkan dahil 18 kişi gözaltına alındı
Mersin'de yerel gazeteye saldırı! CHP'li başkan dahil 18 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 17.02.2022 10:43 GÜNCELLEME 17.02.2022 10:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mersin'de yaklaşık 35 yıldır günlük siyasi gazete olarak yayınını sürdüren Mersin Haberci Gazetesi'nin Akdeniz ilçesi Camişerif Mahallesi'nde bulunduğu sokağa, dün öğle saatlerinde gelen 50 kişilik grup slogan attı.

Grup daha sonra da gazete binasına kalem, yumurta ve boya attı. Aralarında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de olduğu ve partiye muhalif haberler yaptığı iddiasıyla tepki gösterdiği belirtilen grup daha sonra uzaklaştı.

AYD'den yerel medya mensuplarına yapılan saldırıya kınamaAYD'den yerel medya mensuplarına yapılan saldırıya kınama

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA ARALARINDA!

Gazetede malzemeler zarar görürken, çalışanların üzeri de boya oldu. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı. Kamera görüntülerinden saldırıya karıştıkları belirtilen gruptan Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer'in de aralarında bulunduğu 18 kişi 'tehdit, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından gözaltına alındı. Olaya karışan ve kimlikleri saptanan 8 kişi ise aranıyor.



CHP SOSYAL MEDYADAN SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. Disiplin soruşturması başlattıklarını belirten Killik, paylaşımında, "Mersin’de yerel bir gazete ile gençler arasında yaşanan ve adli makamlara intikal eden durumla ilgili gerekli disiplin soruşturması başlatılmıştır. CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır" ifadesine yer verdi.

Yaşanan saldırının ardından kentte görev yapan diğer gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gazete önünde bir araya geldi. Olayı kınayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, saldırıyı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • efe 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar gibi düşünmek ve yazmak zorundasın. chp zorunluluklar ve yobazlıkların partisidir
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorsan hepsi demokrat. Bilinen gerçek şu: Her zaman baskı ve korkutmayla insanlarındıiudturmak solcuyum diye geçinenlerin işidir. Hep bağırırlar özgürlük diye, ancak asla özgürlükçü değillerdir.Şimdi çıkıp disiplinden dem vururlar. Tavşana kaç tazıya tut meselidi yani.
    Cevapla
  • libertarian 2 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bunların kafasını HUKUK ile EZİN!! Ezin ki bir daha kaldıramasınlar!
    Cevapla
  • Dıamond1453 2 yıl önce Şikayet Et
    organize olmuş suçlular...ona göre cezalarının olması lazım ..
    Cevapla
  • Raci 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayı organize eden ve yapan CHP gençlik kolları başkanı. Yapılan olayı protesto eden yine CHP gençlik kolları başkanı. Milletin aklıya dalga geçmeye çalışıyor bunlar. CHP yalan üretim merkezidir. Sedef KABAŞ bunu daha ince itiraf etti. Yalancı arayan CHP' ye baksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız