Başkan Tahmazoğlu'ndan marketlerde KDV denetimi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda ürünleri satışında yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini açıklamasının ardından, zabıta ekipleriyle marketlerde KDV denetimi yaptı.

Başkan Tahmazoğlu'ndan marketlerde KDV denetimi
Başkan Tahmazoğlu'ndan marketlerde KDV denetimi
GİRİŞ 17.02.2022 18:39 GÜNCELLEME 17.02.2022 18:56
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı temel gıda maddelerinde yüzde 8'lik KDV nin yüzde 1'e indirildiğinin açıklamasıyla birlikte Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri marketlerde KDV denetimine başladı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ekiplerle birlikte işletmelerdeki denetimlere katıldı. Raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol edip, yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp, uygulanmadığını denetledi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLMASI GEREKİYOR

KDV denetimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımızın alışverişlerini hem güvenli bir şekilde yapabilmesi hem fiyat kontrolü açısından Şahinbey Belediyesi olarak 7/24 zabıta denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini açıklamasıyla fiyatlarda yüzde 7'lik bir düşüş olması gerekiyor. Biz de bu indirimin firmalar tarafından, marketler tarafından uygulanıp uygulanmadığını yerinde denetlemek amacıyla zabıta ekiplerimizle çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Yaptığımız denetimlerde 14 Şubat'tan önce satılan ürünün fişi ile güncel fişi karşılaştırarak fiyat değerlendirmesi yapıyoruz. Bu yolla marketlerin gerçekten fiyat indirimi yapıp yapmadığını kontrol etmiş oluyoruz. Başka türlü bu indirimin anlaşılması mümkün değil. Şu anda tüm temel gıda ürünleriyle ilgili marketlerde zabıta ekiplerimiz bu araştırmayı yapıyorlar. Tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili olarak marketlere yönelik gerekli işlemler de yapılıyor" dedi.

TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER TOPLATILDI

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yönelik de çalışma yapıldığını aktararak, "Denetimlerimiz sırasında marketlerde satılan ürünlerin son kullanma tarihlerine de dikkatle bakıyoruz. Yapmış olduğumuz denetimlerde bazı ürünlerde son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu fark ettik. Bunlarla ilgili de gerekli yasal işlemlere başladık.

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Biz marketler ve diğer gıda ürünleri satan yerlerde gerekli bütün denetimleri yapıyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir" diye konuştu.

YORUMLAR 28
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    İndirecekseniz bastan zam yapmayaydiniz..bit kadar indirimi millete lütuf olarak gosterip goz boyamayi birakin artik
    Cevapla
  • Ankara Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaçırılan nokta şu: Adamlar zaten kdv indirimi olacağını haber alıp 3-5 gün önceden başladılar zam yapmaya. Dolayısıyla 14 şubat öncesi derken 1 hafta öncesinin fiyatları ile karşılaştırmaları gerekir.
    Cevapla
  • doruk 2 yıl önce Şikayet Et
    şov yapar bence serbest piyasa olduğu için çok işe yaramaz
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    yazık bu millete bolluk içinde yokluk diye bu millet için denilebilir. maşallah her köşe başı insandan fazla araç var. lakin araçlar 2-3 katı birden nasıl artar. bu nasıl çipmiş ki insanlığı teslim alıyor. atom bile parçalındı, çip işi bahane. üretim yok. gelsin montaj arabalar, otursun ağababalar
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    biz ne çekiyorsak kendi ellerimizden çekiyoruz. yabancı firmaları suçlarken kendi yerli diye bize yutturalan zincir marketler şu an milleti kazıklıyor. hepsinin numarası aynı. bir cuma, hafta sonu bir ürün seçiyorlar. sabah akşam onun reklamını verip diğer ürünlerden millete kazık atılıyor kimse yalan ayağına yatmasın. biz halkız ve milletin içindeyiz bunu denetim yapanlar dikkate alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'