Bakan Soylu açıkladı! Sıla Şentürk'ün katili böyle yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi yasa boğan cinayetin katil zanlısıyla ilgili yakalama sürecini anlattı.

Bakan Soylu açıkladı! Sıla Şentürk'ün katili böyle yakalandı
Bakan Soylu açıkladı! Sıla Şentürk'ün katili böyle yakalandı
GİRİŞ 17.02.2022 23:28 GÜNCELLEME 18.02.2022 04:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Giresun'da yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından vahşice katledildi. Polis ekipleri, kaçan zanlıyı havalimanında yakaladı. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, Hüseyin Can Gökçek ile Sıla Şentürk'ün internetten tanıştıkları ve evlenmek amacıyla kaçtıkları ancak ailesinin şikayeti üzerine Sıla'nın ailesine teslim edildiği öğrenildi. Ailenin Gökçek'ten şikayetçi olduğu ve zanlının "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanarak cezaevine girdiği ve şikayetin geri çekilmesi sonrası bir ay sonunda içeriden çıktığı belirlendi.

KISA SÜREDE YAKALANDI

Başkasının cep telefonunu taşımasına rağmen, yeri sinyalden tespit edilen katil zanlısı Gökçek, Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ordu-Giresun Havalimanında yakalanarak gözaltına alındı. Ardından hızlı bir şekilde adliyeye gönderilen katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine yollandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyona ilişkin bilgi verdi.

"YAKALANMASI KOLAY OLMADI"

Soylu, Vilayetler Evi'nde "Medya Temsilcileri ile Göç Toplantısı"nda, Hüseyin Can G. tarafından öldürülen kız çocuğu Sıla Şentürk'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Katil zanlısı Hüseyin Can G'nin yakalanmasına ilişkin, "Arkadaşlarımız başarılı şekilde, başka bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen faili yakaladı. Kolay bir iş değil bu. Başka birisinin cep telefonu üzerinden hemen tespit ettiler ve onu yakaladılar" bilgisini paylaştı.

"BÖYLE OLAYLARDA BARIŞTIRMA YETKİSİ VERMİYORUZ"

Olayın üzüntü verici olduğunu belirten Soylu, "Ne olursa olsun bu tip olay olduğu zaman kendi arkadaşlarımıza, karakoldaki arkadaşlarımıza 'barıştırma yetkisi' vermiyoruz. Aynı zamanda bütün aile içi şiddet, kadına şiddet, bu tip meselelerde de bir tek tembihatımız var, 'Sakın kolluk olmadan bir araya gelmeyin." diye konuştu.

"BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZ VAR, BİZ DE SARSILIYORUZ"

Geçen yıl 20'nin üzerinde cinayetin, erkeğin kadını ikna etmesinin ardından yaşandığını aktaran Soylu, başladığı andan itibaren şiddetin devam ettiğini, güçlünün güçsüz olanı şiddete maruz bıraktığını belirtti. Soylu, "Hepimizin çocuğu var, hepimiz böyle bir tabloyla karşılaştığımız zaman ciddi şekilde sarsılıyoruz. Biz bunlarla ilgili soruşturma açıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 20
  • Aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Her bir hapishane devletin fabrikası olmalı. İnsanları ıslah etmeden , bir meslek öğretmenden salinmamalı. Hapishanelerde boş durmak bu insanların ruh halinin bozulmasına sebeptir. Devlet elektirigini suyunu yemeğini veriyorsa bu insanları çalıştırmalı... Dışarıya çıktıklarında ellerinde hünerleri olmayan çocuğu insan başka suçlara karışıyor. Boş boş hapis yatmanın hiç bir manası yok, daha da delirerek çıkıyorlar...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamil aile şikayetten vaz geçmiş okumuyomusun haberi , anlamıyormusun ?
    Cevapla
  • Hüsmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan o zaman katil niye salındı? deli raporu varmışşşşşşşşş , o zaman akıl hastanesine kapatılsın.. Kimseye zarar vermesin.. Eğer akıllıysa cezalanıdırlmasını ,eğer rahatsızsa akıl hastanesine kapatılmasını istiyoruz..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıla Şentürk,ün katilinin nasıl yakalanması önemli değil, önemli olan cinayetlerin önlenmesi. İşin savuşturma kısmına bakmayın.
    Cevapla
  • Riza 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan halk sizden be hükümetinizden bir tek şey istiyor... idam idam nu ülkenin gelecegidir yarinlaridir...biliyorlarki topla tüfekle bizi yenemeyecekler eger yarinlara bilincli vatansever ahlakli vicdan sahibi bir toplum birakmak istiyorsak idami getirmeliyiz..Allah hın buyurdugu gibi kısasta hayir vardır...
    Cevapla
  • Hüsmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz, getirsinler imzalayacağım diyordu??? Kim getirecek CHP Mİ, HDP mi ,İyi Partimi? Tabi ki Akpartili milletvekillerine söyleyecek getirecekler, Reisten idam bekliyoruz ama hiç ihtimal vermiyorum.. Avrupa ne der????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri