Mardin'de 7 kişiyi ısıran köpekte kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı

Mardin'de 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

Mardin'de 7 kişiyi ısıran köpekte kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı
Mardin'de 7 kişiyi ısıran köpekte kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı
GİRİŞ 19.02.2022 19:13 GÜNCELLEME 19.02.2022 19:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Olay, 15 Şubat’ta Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yaşandı. Okuldan dönerken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Abdullah Çakı (5), Ali Osman Karabat (10), Resul Yıldız (11), Mehmet Yıldız (14), Kübra Ölçer (21), Mülkiye Ölçer (45) ile Ergül Esen (35) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Mahallelinin müdahalesiyle köpek uzaklaştı, ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalelerinin ardından Derik, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere kaldırılan yaralılara, kuduz aşısı yapıldı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yakalanan köpeğin Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda alınan numunesinin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapılan tetkiklerinde kuduz olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mahalleye 6 ay süre ile her türlü hayvan, hayvansal madde ve ürünlerin giriş ve çıkışı yasaklandı. Komisyonda ayrıca, veteriner hekim izni olmadan hiçbir hayvanın kesilmeyeceği, mahallede kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulandığının çevre il ve ilçelere bildirilmesi, kuduz köpekle teması olan herkese koruyucu aşılarının yapılması, mahalle giriş ve çıkışlarına ‘kuduz risk bölgesi’ tabelası asılması ve belediyece sesli uyarılar yapılarak hayvanların serbest dolaşmasının yasak olduğunun bildirilmesi kararlaştırıldı.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Tutmaz, köpeğin kuduz olduğunu bugün öğrendiklerini belirterek, ”Ben liseye gidiyorum, köpeklerin korkusundan okula gidemiyorum. Tüm köpeklerin toplanmasını istiyoruz” dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum, sevgili it severler itin hayatını insan hayatından önemli görüyor.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav Arkadaş bu memleketin köpeklerden çektiği nedir ya
    Cevapla
  • Bu arada 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok ile (vilayet) yansıması yakındır.Yakında kuduz salgını ile anılmaya başlarız dünyada.Mesele hayvan sevgisi falan değil,istisnaları mutlaka vardır.Bir de hayvan hakları yasası çıktıktan sonra bu sokak köpeklerinin saldırısı arttı.Tamamen yem ve ilaç sanayinin istismarı bu sokak köpekleri.Belki de şu meşhur alman amerikan dernekleri var arkasında. Bütün marketlerde,zahirecilerde bu mamalardan dolu.Araştırma yapılsa emin olun en çok kedi köpek maması satılan ülke Türkiye'dir.
    Cevapla
  • Derviş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekler artık milli güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Köy deki herkez aşilanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar