Aziz Sancar'ın hesabını gerçek sandılar! Binlerce kişi linç etti

Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Türkiye'de aşı açıklamalarının ardından Twitter'da sahte hesapla paylaşılan bir twit nedeniyle, binlerce kişi Sancar'a hakaretler savurarak, linç kampanyası başlattı.

GİRİŞ 21.02.2022 10:18 GÜNCELLEME 21.02.2022 10:39
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD'de yaşayan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılışına katılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığının davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

AŞI ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sancar, koronavirüs aşısıyla ilgili "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.

Aziz Sancar kimdir ve aslen nerelidir?  Nobel ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar'ın hayatı...Aziz Sancar kimdir ve aslen nerelidir? Nobel ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar'ın hayatı...

SAHTE HESABIN PAYLAŞIMI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Twitter'da Aziz Sancar adına açılan sahte hesaptan tepki çeken bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, "Gelişmek ile zenginleşmek farklı şeylerdir. Mesela Araplar zengindir ancak gelişmiş değillerdir. Biz de Araplara özeniyoruz; Gelişmek değil zenginleşmek istiyoruz. Bu yüzden bilgili ve kültürlü değil, paralı ne nüfuslu insanlara saygı duyuluyor bu coğrafyada" ifadeleri yer aldı. 

Bu tweet 8 bin hesap tarafından paylaşıldı, 30 binden fazla yorum aldı. Kısa süre içerisinde linç edilen Aziz Sancar ismi ise Trend Topic listesine girdi. 

SANCAR'A BÜYÜK HAKARETLER

Hesabın gerçekliğini onaylamadan birçok kişi Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'a hakaretler içeren paylaşımları HaddiniBilAzizSancar hastaghi ile yaptılar. 

HESAP SAHTE ÇIKTI

Büyük tepki gören paylaşımın sahte hesaptan yapıldığı ortaya çıktı. Görselde bulunan Twitter hesabının ismi aratıldığında hesap bulunamadı. 

İŞTE SANCAR'IN GERÇEK HESABI

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın gerçek hesabında, Twitter tarafından kişiye ait olduğu onaylanan 'mavi tik' yer alıyor. Bu gerçek hesaptan ise en son paylaşım 8 Eylül 2021'de yapılmış.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte her şey ortada, soyu bozuk sürüleri fırsat kolluyorlar, kahrolun, soyunuz kurusun inşallah.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi olan bukastiriyor hastanede yatiryor hatta ölen in çoğu asılı...neymiş ben evde duracakmiskm sende akil olsa asi olmuş bu adamlar neden hastanede yada ölüyor derdin...asi olmamis adam turb gibi senin kafa kureselcilerin verdigi dolarda kalmış... Nobel ödülünü al git
    Cevapla
  • avciTURK AVCI 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nerenle okudun da boyle sacma sapan askerin sirtindakinin yaptigi gibi yorum yapiyorsun.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anlamadığım, aşı olmayan virüsü nasıl bulaştırıyor. Asıl aşılı olan virüsü hafif atlatacağından farkında olmadan yayabilir. Hadi her şeye ikna olduk, dünyanın geri kalanının tamamını aşı olmaya nasıl ikna edeceksiniz. Sınırda aşı zorunluluğu ve önlemi olmadıktan sonra ne anlamı kalacak? Rus turistlere geçen sene aşı soruldu mu? Aşı olmayan evinde otursun demek yerine sınırı kapatın.
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu troll hesaplar belediyelerden nemalanıyorlar. Belediyelerin reklam tanıtım, bütçesi kentsel dönüşümlerden fazla. Algı herşeydir mantığıyla çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya yasası hala gelecek. Bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!