MEB takvimi paylaştı! 50 gün sonra İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlıyor...

Pandeminin gölgesinde yüz yüze eğitim okullarda kaldığı yerden 7 Şubat itibariyle devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında gerekli tüm önlemleri alarak eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için çalışmalarını yürütüyor. Bakan Mahmut Özer, birçok kez okulların koronavirüs sebebiyle kapanmayacağını dile getirmişti. MEB'den ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için beklenen açıklama geldi...

MEB takvimi paylaştı! 50 gün sonra İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlıyor...
MEB takvimi paylaştı! 50 gün sonra İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için başlıyor...
GİRİŞ 23.02.2022 09:27 GÜNCELLEME 23.02.2022 09:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığının, 2018 yılından itibaren uyguladığı takvime göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri iki ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili uyguluyordu. Geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle okullar uzun bir süre kapalı kalırken yeni dönem ile birlikte aileler, ara tatil uygulanıp uygulanmayacağını gündemlerine almıştı. MEB, yüz yüze eğitime ara verilen dönemlerde telafi eğitimleri için planlama yapmış ancak sonrasında eğitim öğretim faaliyetlerinin normal bir şekilde devam edilmesi kararı alınmıştı. Tüm sınıf ve kademelerde Şubat ayının ilk haftasında ikinci dönem başladı. Birinci dönemde benzer şekilde öğrenciler 15-19 Kasım tarihleri arasında birinci ara tatillerini yapmıştı. MEB takvimine göre öğrenciler 50 gün sonra 9 gün sürecek tatile başlayacaklar. Haziran'ın ikinci haftasında ise okullar kapanacak. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi...

MEB Takvimi Paylaştı: Okullar 50 Gün Sonra Eğitime Ara Veriyor!

İkinci döneme yeni başlanması ve havaların ısınmasıyla birlikte aileler ve öğrenciler yeni tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre okullar 50 gün sonra 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında ikinci dönem ara tatili kapsamında yüz yüze eğitime ara verecekler. 

Ara tatil dönüşü okullar 18 Nisan Pazartesi günü açılacak ve 61 gün boyunca yüz yüze eğitim faaliyetleri devam edecek. Öğrenciler için 2021-2022 eğitim öğretim yılında son ders zili 17 Haziran Cuma günü çalacak. İkinci dönemin sona ermesiyle öğrenciler karnelerine kavuşacaklar.

Nisan Ara Tatili 9 Gün Sürecek!

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 11-15 Nisan tarihleri arasında 1 haftalık ikinci ara tatil uygulanacak. Okullar ara tatil kapsamında 8 Nisan Cuma günü kapanırken hafta sonları dahil olarak tatil 9 gün sürecek. Okullar eğitimlere kaldıkları yerden 18 Nisan Pazartesi günü başlayacak. 17 Haziran'da okullar tamamen kapanırken öğrenciler uzun sürecek yaz tatiline başlayacaklar. MEB henüz önümüzdeki dönem eğitim öğretime başlanacak tarihi belirlemedi. Ancak öğrenciler 90 gün boyunca kesintisiz yaz tatilinin keyfini çıkartacak.

Bakanlık Yeni Proje İçin Harekete Geçti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü " Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında 16 binden fazla okul yeni kütüphanesine kavuştu. Projenin 2022 yılı hedefleri ise Bakan Mahmut Özer tarafından duyuruldu.  Kitap sayısının son 4 ayda 28 milyondan 50 milyona yükseldiğine dikkat çeken Özer, yeni yıl ile beraber kitap sayısının 100 milyona çıkartılmasını hedeflediklerini söyledi.

Yüz Yüze Eğitimde 6 Ay Geride Kalıyor!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 6 Eylül itibariyle tam kapasiteli olarak başladı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı günlük koronavirüs tablosuna göre okulların açılış tarihinde vaka sayıları 20 bin seviyelerinde seyrederken günümüzde  vaka sayıları üç kat artarak 70 bin seviyelerine yükseldi. Yüz yüze eğitimde 6 ay geride kalırken MEB Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada koronavirüs sebebiyle tüm sınıfları kapalı olan okul bulunmadığını duyurmuştu.

YORUMLAR 2
  • Gaziantep 27 2 yıl önce Şikayet Et
    ara tatil cok saçma sayin bakanim bu uygulama acilen kaldırılmalı eski duzene gecilmeli her ay ara tatil mi olur.vakit kaybi resmen
    Cevapla
  • Reisçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamayın, çocukları fazlasıyla motive edip nefes aldırıyor o ara tatil . Insanlar okulları, öğretmenleri çocukların bakıcısı gibi gördüğü için "çocuk evden ne kadar uzak o kadar iyi " mantığında.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı