Yunan unsurlarından büyük provokasyon: Türk balıkçılara ateş açtılar

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nde Yunanistan unsurlarının 2 Türk balıkçı teknesine ateş açması sonucu mürettebattan 1 kişinin bacağından yaralandığını bildirdi.

GİRİŞ 23.02.2022 09:33 GÜNCELLEME 23.02.2022 16:26
Bu Habere 228 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın askeri unsurları, Ege'de provokatif bir olaya imza attı. Ege Denizi'nde avlanan Türk balıkçıların üzerine ateş açan Yunan unsurları bir Türk balıkçısını vurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 22 Şubat saat 19.15'te Sakız Adası ve Karaburun arasında avlanan 2 Türk balıkçı teknesine Yunanistan unsurlarınca ateş edildiği, mürettebattan 1 kişinin bacağından yaralandığı kaydedildi.

SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

112 Acil Sağlık ekipleri ile 2 Sahil Güvenlik botunun sevk edildiği bölgede Yunanistan unsurlarına rastlanmadığı belirtilen açıklamada, bacağından saçma ile hafif yaralanan kişinin sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Çeşme Devlet Hastanesine sevk edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, "Olayla ilgili Karaburun Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan tahkikat devam etmektedir. Savunmasız balıkçılara Yunan unsurları tarafından ateş açılması kabul edilemezdir, insanlık suçudur." ifadeleri kullanıldı.

SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sahil Güvenli Komutanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

TÜRK BALIKÇI YAŞANANLARI ANLATTI

Ege Denizi'nde Yunanistan unsurlarının balıkçı teknesine ateş açması sonucu bacağından yaralanan Yaşar Sözal, teknelerine yangın çıkarmak amacıyla içi benzin dolu şişe atıldığını, ardından ateş edildiğini ifade etti.

Sözal, "Babaoğul" isimli tekneyle dün sabah 07.00 sıralarında Çeşme Dalyan'daki balıkçı barınağından denize açıldıklarını, gün boyu avlandıklarını, akşam saatlerinde ağları çektikleri sırada Yunanistan botunu karşılarında gördüklerini söyledi.

Üçü kar maskeli 4 kişilik bot ekibinin kendilerini uyarmadan tekneye içi benzin dolu şişe attığını ve patlatmak için ateş etmeye başladığını ileri süren Sözal, "Ben onu (şişeyi) almaya gittim. İçleri benzin doluydu. Tekneyi yakmaya çalışıyorlardı. (Şişeyi) Almaya çalışırken bana el işaretiyle öleceğimi söylediler." dedi.

Sözal "Geri döndüğümde bacağımdan vurulduğumu hissettim. Vincin arkasına yattım, siper aldım. İçerideki diğer balıkçı arkadaşlara 'Ben vuruldum.' dedim. Zaten hepimiz panik halindeydik. Kaptan köşküne girdik ve orada kaldık. Bu sırada kaptan köşküne de ateş ettiler. Cihazlarımızı, radarlarımızı da vurdular. Yarım saat kadar sürdü. Biz savunmasız insanız. Elimizde silahımız yok. Elim kanlı bir şekilde bacağımdan vurulduğumu gösterdim. Gösterdiğim halde tekrar ateş ettiler. Ellerimi kaldırmıştım zaten vuruldum diye." ifadelerini kullandı

TÜRK BALIKÇILARA TACİZ

Yunan sahil güvenlik unsurları daha önce de pek çok kez Türk balıkçılarına taciz girişiminde bulunmuş, sınır ihlali iddiasıyla Türk sularına girerek denizcilerin teknelerine müdahale etmeye kalkışmışlardı.

Son olarak İzmir açıklarında, uluslararası sularda bir Türk balıkçısını hedef almaya kalkan Yunan sahil güvenlik unsurları, kameralar tarafından kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 228
  • Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun başımıza çuval geçti gemimizi basıp leblebi gibi vurdular hepsine eyvallah Yunan bu saatten sonra 12 mil çıkarsın bence türk olarak utanıyorum bide biz 2 Yunan askeri vuralım pardon diyelim yanlış oldu diyelim ...sen o peygamber ocağındaki askerleri ne teskere ver askerliğide 1 aya düşür ...gaza gelip dizidekileri izleyip birbirimizi vuralım hergun kadınlarımızı vuralım ...şu Putin'e özeniyorum valla yiyen varsa ben burdayım diyor...bizde Kıbrıs'ı alalım 82. Şehir yapalım ama rüyada...burda yazan arkadaşlar biz güçlü ve cesur değiliz buda biline ...
    Cevapla
  • sor 2 yıl önce Şikayet Et
    ibb nin başınaki zatndaha geçen Yunanistan da idi gülücükler saçarak geziyordu bence bundan daha büyük utanç yok. yunan elbet cezasını bulacak ama ülkesini Yunan'a ab ye abd ye şikayet eden kötuleyen kafalar bunu yapmayacak emin olun.
    Cevapla
  • Ersan Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye misli ile Karşılık Vermeli
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    hemen uluslar arası yaygara çıkarmalıyız akabinde en sert karşılık verilmeli
    Cevapla
  • mirzabey 2 yıl önce Şikayet Et
    misliyle mukabele yapılması şart
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmirdeki YUNAN sevicilere gösterin bunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!