MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon!

MİT ve emniyetin, terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki finans ve lojistik şebekesinin çökertilmesine yönelik ortak operasyonunda yabancı uyruklu 3 örgüt mensubu yakalandı.

GİRİŞ 25.02.2022 16:24 GÜNCELLEME 25.02.2022 16:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT ve emniyet, DEAŞ'ın Türkiye'deki finans ve lojistik şebekesine yönelik yürüttüğü çalışmayla örgütün faaliyetlerini ortaya çıkardı.

MİT'in istihbaratıyla, çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına mali yardım sağlayan şebeke üyelerinden Tunus uyruklu Mahmud Jabran, Lübnan uyruklu Muhammed Mehdi Aldine ve Suriye uyruklu Refik kod adlı Husam Elhumeydi, İstanbul, Ankara ve Mersin'deki eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Yakalanan örgüt mensupları emniyetteki ifadelerinde, Suriye'deki DEAŞ mensuplarının yakınlarına başta mali olmak üzere her türlü yardımın yapıldığını, yardımların Türkiye'de faaliyet gösteren şebeke üyelerince organize edildiğini ve bunun gizlilikle yürütüldüğünü anlattı.

Ayrıca örgüt üyeleri, DEAŞ'a katılmak isteyenlerin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçişlerini organize eden "Hicret Ofisi"nin Türkiye'deki yapılanmasının nasıl çalıştığına yönelik itirafta bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki ceza alıyorlar yakala bırak yada komik ceza bu ifade verecek kem küm yanlış anlama yapmadım tv bakar iken yakalandim diyecek
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    biz teröristleri yakalayıp paşalar gibi hapsanede bakarsak daha çokkkk vatan haini çıkar
    Cevapla
  • mesut şen 2 yıl önce Şikayet Et
    bu deas denen olusuma katılan ahmak Müslümanlar ya da Müslüman görünümlü münafık ve kafirler sadece Müslümanlara ve Müslüman ülkelere zarar veriyorlar . Müslümanların uyanma vakti gelmedi mi?
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Orman Kanunu Uygulayın Bak Bakim Terör Ve Vatan Haini Kalıyormu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler