Sahte polis ve basın kartı ile 410 bin liralık dolandırıcılığa tutuklama

Sahte polis kimlikleri ve basın kartı yaptırıp, kamu kurumlarındaki işlerini takip etme ve SGK borçlarını sildirme vaadiyle 11 kişiyi 410 bin lira dolandıran Hayrettin Şişman yakalandı.

Sahte polis ve basın kartı ile 410 bin liralık dolandırıcılığa tutuklama
Sahte polis ve basın kartı ile 410 bin liralık dolandırıcılığa tutuklama
GİRİŞ 27.02.2022 01:49 GÜNCELLEME 27.02.2022 01:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli ve Kale ilçesinde kendi adına sahte 'Türkiye Polis Gazetesi Basın' kartı ve polis kimlikleri yaptırarak, devlet büyükleri, üst düzey bürokrat ve emniyet müdürlerini tanıdığı yalanını söyleyen dolandırıcılık şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı. 11 kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri, 24 Şubat'ta, Kale'de Hayrettin Şişman'ı yakalayıp, gözaltına aldı.

Şişman'ın üzerinde ve otomobilinde yapılan aramalarda ise sahte polis kimliği, 'Türkiye Polis Gazetesi Basın' yazılı 12 sahte tanıtım kartı, 'Uluslararası İnternet Yayıncıları Basın' yazılı sahte görev kartı, sahte yetki belgesi, 'basın' yazılı sahte araç kartları, 10 imitasyon bilezik, 1 kurusıkı tabanca ve 1 kelepçe ele geçirildi.

Hayrettin Şişman'ın, 11 kişiyi kamu kurumlarında işe aldıracağı, kamu kurumlarındaki işlerini takip ederek çözeceği ve SGK borçlarını sildireceği gibi vaatlerde bulunarak 410 bin lira dolandırdığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şişman, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan mahkemece tutuklandı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Misafir65 2 yıl önce Şikayet Et
    Beşerin yaptığı kanunlar ancak bu kadar olur. Yakala içeri tık besle caydırıcılık var mı yok. Kesin ellerini kollarını ibreti alem olsun bakalım dolandırıcılık hırsızlık bu ülkede kalıyor mu.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    410 bin lira çok mu? Marketler, hal ve komisyoncular bu hırsızlığın binlerce katını günü birlik çalıyor. Özelde çalışan doktorlar, giyim sektörü hakeza öyle. Otomotiv endüstrisini unutmayın.
    Cevapla
  • hacı topkır 2 yıl önce Şikayet Et
    o sahtakarin sucuyok ssk dan para ödemeden borcunu sildirecek olanlari yargılayacaksin esas suculu bunlar
    Cevapla
  • Egeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamı serbest bıraksınlsr,ona sahtekarlık ve illegal iş yaptırmak içinmpara verenleri tutuklasınlar.ne demek lan sgk da borç sildirmek için rüşvet vermek adam tutmak suç değilmi?bile bile kanunsuz iş yapan niye serbest?
    Cevapla
  • Ts61 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence idam kimse aramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri