MEB öğrenci, öğretmen ve veliler için düğmeye bastı! Kısa süre içerisinde başlayacak...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanması, evlerinde ve sosyal hayatlarında ilk yardım bilincini geliştirebilmeleri için harekete geçti. Türkiye'nin 81 ilinde öğretmenlere toplam 16 saat uygulamalı ve teorik eğitim verildi. Eğitim programlarına katılan öğretmenler, sertifika sahibi olurken MEB Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler ve aileleri için atılacak yeni adımlar hakkında açıklama yaptı...

MEB öğrenci, öğretmen ve veliler için düğmeye bastı! Kısa süre içerisinde başlayacak...
MEB öğrenci, öğretmen ve veliler için düğmeye bastı! Kısa süre içerisinde başlayacak...
GİRİŞ 28.02.2022 09:33 GÜNCELLEME 28.02.2022 09:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, geride bıraktığımız 10 aylık süre boyunca 68 bin öğretmene ilk yardım eğitimi verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları konusunu vurgulayarak ailelere dikkat çekti. İlk yardım eğitimleri koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze yapılırken eğitimlerde hava yolu tıkanıklığı, kanama, şok, yaralanması ısı dengesi bozuklukları, bayılma, yüksek ateş, zehirlenme gibi konu başlıkları işlendi. Bakan Özer 2022 yılında yapılacak eğitimlerin altını çizerken veliler ve öğrenciler için eğitim verileceğini duyurdu...

Velilerin İlk Yardım Eğitimi Alması Amaçlanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere verilen ilk yardım eğitimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Okullarda yaşanacak acil bir durumda öğretmenlerin uygulayacağı ilk ve acil sağlık desteğinin önemine vurgu yapan Özer " öğretmenlerimizin bilgi ve farkındalığını artırmak amacıyla öğretmenlerimize yönelik düzenlenen ilk yardım eğitiminde büyük bir aşama kaydettik." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmeleri için velilerinde kısa süre içerisinde eğitim almalarını amaçladıklarını aktaran Özer " 68 bin 304 öğretmenin ilk yardım teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamladığını söyledi.

2022 Hedefi 100 Bin Öğretmene Eğitim Vermek!

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimlerini öncelikli olarak pansiyonlu okullar, anasınıfı, anaokulu gibi okul öncesi eğitim okulları, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bulunduğu okullarda görev yapan öğretmenlere verecek. Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada 2022 yılı hedeflerinin 100 bin öğretmene eğitim vermek olduğunu vurgularken kısa süre içerisinde velilerinde ilk yardım eğitimi almalarını sağlayacaklarını hatırlattı.

Öğretmenler Afetlerde Görev Alabilecek!

İlk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenler olağanüstü durumlarda gerçekleşen deprem, sel, yangın gibi afet durumlarında acil durum ekiplerinde görev yapabilecek. Öğretmenlerin afet durumlarında görev yapabilmeleri için "ilk yardımcı" belgelerini almaları gerekmektedir.

Uygulamalı Yüz Yüze Eğitim Veriliyor!

Öğretmenlere, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı, İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezinin katkılarıyla 81 ilde 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı olmak üzere toplam 16 saatten oluşan eğitim programı uygulandı. Eğitimlerin uygulamalı eğitimleri koronavirüs önlemleri kapsamında maske, mesafe, temizlik kuralları çerçevesinde yüz yüze yapıldı.

YORUMLAR 5
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa ve depreme halk kitlelerini hazılamak gerekiyor. Sivil savunma bilgili ve tecrübeli halk ile yapılır.
    Cevapla
  • Afad 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen itfaiyeci mi,afad ekibi mi ne işi var deprem ,yangın sahasında????
    Cevapla
  • Afad adlı yorumcuya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçma bir yorum arkadaş herkes ilk yardımı bilmeli günlük hayatta insanın karşısına her şey çıkabiliyor hem okulda bir çocuğun başına bir şey geldiğinde karga tulumba müdahale etmek mi iyi yoksa bilinçli bir şekilde müdahale etmek mi daha faydalı.Ayrıca Allah korusun deprem olduğunda veya başka bir afet olduğunda herkes yardıma koşmuyor mu şimdi daha bilinçli yapacaklar yardımı, yoksa yardıma gelenleri meslek gurubuna göre mi kabul ediyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Laf söyledi bal kabağı, Allah korusun bir afet, bir felaket sonrası ilk yardım bilmek hayat kurtarır. İtfaiyeci mi bekleyeceksin?
    Cevapla
  • Gürsel 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir eğitimdi. Ama geç kalınmış bir eğitim. Emeği geçenlerden planlayanlardan Allah razı olsun. Fakat 3 gün olsa daha iyiydi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası