Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?

Şubat ayı enflasyon rakamları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu’na çevrildi. Bir önceki ayda yıllık bazda yüzde 48,69 oranında artan enflasyonun Şubat ayında ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki Şubat ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?
Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Açlık ve yoksulluk sınırı ne kadar oldu?
GİRİŞ 02.03.2022 08:12 GÜNCELLEME 02.03.2022 08:17

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıklaması bekleniyor. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından kira zammı da belli oluyor. TÜİK tarafından belirtilen tarihlerde her ay saat 10:00’da açıklama yapılıyor. TÜFE'de ocakta bir önceki aya göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,58 artış gerçekleşmişti. Peki Şubat’ta enflasyon ne kadar olacak?

ŞUBAT ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı enflasyon oranını 3 Mart Perşembe günü saat 10:00’da açıklayacak.

Şubat Ayı Enflasyon

OCAK’TA ENFLASYON NE KADAR OLMUŞTU?

TÜFE'de ocakta bir önceki aya göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,58 artış gerçekleşti.

ŞUBAT AYI AÇLIK SINIRI NE KADAR OLDU?

Türk-İş Şubat ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Buna göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 4 bin 553 lira oldu.

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" 15 bin 140 lira olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 5 bin 970 lira.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR? 

Merkez Bankası, PPK toplantı özetini yayımladı.Piyasa Katılımcıları Anketi şubat ayı sonuçlarına göre cari yıl sonu enflasyon beklentisi 4,31 puan artışla yüzde 34,06’ya yükselirken, gelecek on iki aya ilişkin enflasyon beklentisi 0,54 puan düşüşle yüzde 24,83’e gerilemiştir. Öte yandan uzun vadeli enflasyon beklentilerindeki yukarı yönlü güncellemeler şubat ayında da devam etmiş ve gelecek beş yıla ilişkin enflasyon beklentisi 0,13 puan artışla yüzde 9,05’e yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri