Kimlik Kartı kayıp bildirimi e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Farklı kurumlar tarafından, farklı kanallar aracılığıyla verilen hizmetlerin tek noktadan güvenli ve kesintisiz bir şekilde sunulduğu elektronik platform olan e-Devlet'e günlük hayatı kolaylaştıracak bir önemli hizmet daha eklendi.

GİRİŞ 01.03.2022 15:29 GÜNCELLEME 01.03.2022 15:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

e-Devlet sistemine eklenen hizmetler her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Son olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği duyuruldu.  

KİŞİ KENDİSİ VEYA ÇOCUĞU ADINA SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURUDA BULUNABİLECEK 

Kişi kendisi veya 15 yaşını tamamlamayan velisi/vasisi olduğu kişiler adına bildirimce bulunabilecek veya daha önce kayıp sebebiyle iptal edilen kimlik kartı sorgulaması yapabilecek.  

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    hergün daha da ileriye gidiyor e-devlet. eskiden "sadece kimlikle sgk ya gidip emeklilik işlemi yapılacak" derdik. artık "yakında sgk ya gitmeden emeklilik başvurusu yapılacak" diyoruz. emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
    Cevapla
  • cem 2 yıl önce Şikayet Et
    avantajlarıyla birlikte dezavantajlarıda birlikte getiriyor. memura fazla ihtiyaç kalmayacak, veriler başkasının eline geçerse büyük sorun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri