Bakan Soylu duyurdu: Yarın tüm Türkiye'de tatbikat yapılacak

İçişleri Bakanı Soylu, yarın tüm Türkiye'de okullarda tatbikat yapılacağını açıkladı. Türkiye'nin afet bölgesi olduğunu hatırlatan Soylu, 2022'nin tatbikat yılı ilan edildiğini duyurdu.

Bakan Soylu duyurdu: Yarın tüm Türkiye'de tatbikat yapılacak
Bakan Soylu duyurdu: Yarın tüm Türkiye'de tatbikat yapılacak
GİRİŞ 03.03.2022 12:09 GÜNCELLEME 03.03.2022 17:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yarın tüm Türkiye'de okullarda tatbikat yapılacağını aktaran Soylu, şunları söyledi: 

''Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılını tatbikat yılı ilan ettik."

Bakan Soylu duyurdu: Yarın tüm Türkiye'de tatbikat yapılacak

"54 BİN 302 TATBİKAT PLANLADIK"

Bakan Soylu daha sonra tatbikatla ilgili detaylar paylaşarak 2022 Afet Tatbikat Yılı'nda 54.302 tatbikat planladık. Bu sistemi ve bu çarkı sürekli olarak döndürerek, afetle mücadelede bizden sonraki nesillere bir karakter olarak yansımasını, en önemli miras olarak bırakacağız..." dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından tatbikatı duyurdu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Teoman Ege 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizin guvenligi icin basarili calismalar yapan gercekten milletin ve devletin hizmetinde olan ve bu nedenle ulkemizin ic ve dis dusmanlarinin hedefinde olan sayin bakanimiza basarili calismalar diliyoruz , MSB ve Icisleri bakanliklari , askeri guclerimizi ve Emniyet teskilatimizi muhaliflik maskesi aitinda yipratma cabalari bu vatana hizmet degildir.
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklardan acilen maske zorunluluğunun kaldırılması gerekli. zavallı 6-7 yaşında çocuklar gün boyu maske zorbalığı ile başbaşa kalmıştır.
    Cevapla
  • Cemil kırcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam güzel karar bence tüm türkiyede yapılmalı sirenler radarlar kontrol edilmeli sivil savunma üyeleri denetlenmeli tatbikat yapmalı hastane itfaye ambulans şehirler arası koordine merkezleri felan güncellenmeli yarın bugün siren çaldığında millet buda ne demesin ne yapacağını herkes bilmeli silah dağıtım merkezleri kurulmalı dünya 3. Dünya savaşına gidiyor. Bir yerde okunuştum almanya bile sığınakları güncelliyormuş bakım tamirat yapıyormuş. İki bu atılan bombalar hava ve yer oynaklıklarını değiştirir oynaklaştırır dikkat edilmesi lazım alarm seviyesi yükseltilmeli
    Cevapla
  • kutahyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu acaba Depremi yoksa Savaş mı hayırdır
    Cevapla
  • SABAH 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun butun okullar kamu binalari dönüştü dönüsuyor hadi şimdi konut seferberligini başlatın bu milletin kendine birakirsaniz kimse keyfini bozmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?