Ukrayna'da mahsur kalan eşi ve kızına Kapıkule'de kavuştu

Edirne'de yaşayan Kutsal Bora (29), ailesini ziyarete gittiği Ukrayna'da mahsur kalan eşi Snızhana Bora (28) ve kızı Ofelya Bora'ya, bir hafta sonra kavuştu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki karşılama sırasında duygusul anlar yaşandı.

Ukrayna'da mahsur kalan eşi ve kızına Kapıkule'de kavuştu
Ukrayna'da mahsur kalan eşi ve kızına Kapıkule'de kavuştu
GİRİŞ 03.03.2022 22:25 GÜNCELLEME 03.03.2022 23:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sınır kapısında Bora çifti kucaklarında çocukları ile birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Snızhana Bora, korku dolu günler yaşadığını belirterek, "Rusya'nın saldırılarında siviller ölüyor. Bizi niye öldürüyorlar anlamıyorum. Kadın, çocuk ve erkekler ölüyor." diye konuştu.

Edirne'de reklam sektöründe çalışan Kutsal Bora, eşi Ukrayna asıllı eşi Snizhana Bora ve kızı Ofelya Bora'yı 2 ay önce ailelerini görmeleri için Ukrayna'ya gönderdi. Başkent Kiev ve Lviv arasında bulunan Hmelnitzki şehrinde ailesiyle hasret giden Snizhana Bora, 24 Şubat'a dönüş bileti aldı. Ancak bu tarihte Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucu ülkenin hava sahasına kapatılması nedeniyle mahsur kaldı. Snizhana Bora hemen Edirne'deki eşini arayıp mahsur kaldıklarını söyledi. Bunun üzerine Kutsal Bora, yaklaşık bir haftadır savaş nedeniyle mahsur kalan eşi Snizhana'yı Edirne'ye getirmek için girişimlere başladı. Bora, Türkiye'ye gelen bir tur otobüsüyle eşi ve kızının Edirne'ye getirilmesini sağladı.

KAPIKULE'DE HASRET SONA ERDİ

Kapıkule Sınır Kapısı'nda eşi ve çocuğuna kavuşan Kutsal Bora, onlara sarılarak hasret giderdi. Kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bora,  "Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Gerçekten çok zor bir durum. Orada binlerce Türk hala bekliyor. Herkesin bir an önce ailesine kavuşmasını diliyorum. Aynı şekilde savaşın bitmesini de diliyorum. Kendi imkanlarımızla ailemizi tahliye ettik. Aileme kavuştum eve gidip hasret gidereceğiz" dedi.



'BABAM SAVAŞA KATILDI'

Eşine kavuştuğu için mutlu olduğunu ancak babasının ve annesinin orada olmasından dolayı kalbinin yarısının orda kaldığını söyledi. Ülkesinin özgürlük mücadelesi verdiğini belirten Snizhana Bora, "Annem ve babam orduya hizmet veriyor. Babam cephede annem askerlerin tedavisini yapıyor. Kalbimin yarısı orada onlarla. Rusya'nın saldırılarında siviller ölüyor. Bizi niye öldürüyorlar anlamıyorum. Her yere saldırdılar. Kadın, çocuk ve erkekler ölüyor. Biz ülkemiz için ölmeyi göze aldık ve Ukrayna kazanacak, Rusya kaybedecek" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Azim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tipler türkiyede harp olsa, ukrainaya defolur
    Cevapla
  • HESAP 2 yıl önce Şikayet Et
    BÜtün Ukraynayı Türkiyeye boşaltalım 40 milyon Bütün Afganistanı Türkiyeye boşaltalım 30 milyın Bütün Suriyeyi Türkiyeye boşaltalım 27 milyon Bütün Yemeni Türkiyeye boşaltalım 23 milyon Bütün Filistini Türkiyeye boşaltalım 3 milyon Bütün Irakı Türkiyeye boşaltalım 23 milyon Bütün Kafkasları Türkiyeye boşaltalım 12 milyon Bütün orta asyayaı Türkiyeye boşaltalım 300 mlyon MAĞDUR TÜRK YERLEŞİK HALKINI NEREYE BOŞALTALIM ??????!!!!!!!
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Ömer yabancı kadınlarla evlenmeyi boşuna yasaklamamış
    Cevapla
  • mehmet selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yani
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma yorumlar
    Cevapla
  • Hasan Artvin 2 yıl önce Şikayet Et
    baban katildi kocan niye katilmiyor...yaziklar olsun ...bide Türk olacak
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Türklerin herhangi bir savaşta savaşması doğru değil ! Öncelikle dinimize göre helal değil ! Türkler kendi yurtları için savaşır! Başkaları için değil !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?