Yaptığı hamle ile zincir marketleri dize getirdi, ekmek 1 TL'ye düştü

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde bulunan bir fırın, ekmek fiyatı 1,25 liraya kadar indirerek zincir marketleri dize getirdi. Fırınla rekabete giren zincir marketler ekmek fiyatını 1 TL'ye kadar düşürdü.

Yaptığı hamle ile zincir marketleri dize getirdi, ekmek 1 TL'ye düştü
Yaptığı hamle ile zincir marketleri dize getirdi, ekmek 1 TL'ye düştü
GİRİŞ 04.03.2022 00:46 GÜNCELLEME 04.03.2022 00:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde ekmek satışı yapan bir fırın ekmeğin fiyatını 1.25 TL'ye indirmesi üzerine aynı sokakta bulunan zincir marketler anında harekete geçerek, ekmeğin fiyatını 1 TL'ye kadar indirdi. Fırın ile yanı başında bulunan zincir marketin fiyat indirimi yarışı vatandaşları şaşkına çevirirken, marketlerin aynı ilçede diğer mahallelerdeki şubelerinde ise ekmeği 2,5 ve 2,4 liradan satmaya devam ettiği görüldü. Bazı vatandaşlar fırının fiyatları 1 TL'ye indirmesi ile marketlerin 80 kuruşa kadar indireceği yorumunu yaparken, vatandaşların ekmeğin 1,25 liraya satıldığı fırından ekmek satın alabilmek için yoğunluk oluşturduğu gözlendi.

GAZETECİLERİ GÖRÜNCE SÖKTÜLER

Gazetecilerin çekim yaptığını fark eden market çalışanları ise kapıda ve girişte yazılı olan 'Ekmek 1 TL' yazıları anında sökülmesi şaşkınlığa sebep oldu. Tekirdağ'da ekmek fiyatlarının 2 buçuk liraya çıktığı dönemde Süleymanpaşa Belediyesi'nin halk ekmek için faaliyetlere başlaması da ekmek fiyatlarında geri adım attırmıştı.

"SADECE BENİM REYONLARIMIN DİBİNDE BİR LİRAYA İNDİRDİ"

Ekmeği 1,25 liradan satan fırının işletmecilerinden Efe Yakup Bayrak Çeken yaptığı açıklamada, "Tekirdağ'da şu anda 30 tane marketi varsa, sadece benim reyonlarımın dibinde bir liraya indirdi. Ben şimdi mahalleye 1,25'e ekmek getirdim. Bana rekabet olsun diye ekmeği 1 liraya indirdiler ekmek satamayayım gideyim diye. Allah'a şükür buna rağmen milletimiz geliyor bizi tercih ediyor" dedi.

HALK EKMEK SAHAYA İNİYOR

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz tüm Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri tarafından halk ekmek fabrikaları kurulur. Kurdukları bu halk ekmek sayesinde de özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz ekmek verilir. Bunu normalde büyükşehir belediyeleri üstlenir. Maalesef biz yaklaşık sekiz yıldır büyükşehiriz. Bu konuyla ilgili en ufak bir girişim olmadı. Bu girişim olmadığı içinde bir bölgeye bakıyorsunuz 2 lira bir ilçeye bakıyorsunuz 2,5 lira, şimdi de ekmek fiyatları ile ilgili 3 lira konuşuluyor. Halk ekmek ucuz ekmek satarak vatandaşa ucuz ekmek veriyor. Ama şehirdeki ekmek fiyatlarının da dengesini oluşturuyor." şeklinde konuştu.

"ESNAFIMIZ KÜÇÜK KARLARLA EKMEK SATIŞ YAPIYOR"

Konu hakkında yaptığı açıklamalara devam eden Cüneyt Yüksel, "Biz ilçe belediyesi olarak kendimiz bu işin içerisine girmek zorunda kaldık. Şuanda esnafımız çok küçük karlarla ekmek satıyor. Hem de özel kurumlar fabrikasyon ekmek üreten vatandaşlarımızda çok düşük fiyatlarla ekmek satıyor. Şuanda Süleymanpaşa'da 1 TL'den 3 liraya kadar ekmek satılıyor. Odun ekmekler 2 buçuk lira fabrikasyon ekmek ise 1.25 liraya satılıyor. Biz de Süleymanpaşa'da yaklaşık 26 fırının koordinasyonuyla bir çalışma yürüttük. Şehrin değişik noktalarında odun ekmeği biz 1,5 liradan satış yapacağız. 0 karla vatandaşımıza ekmek satılmış olacak. Biz hafta başı itibarıyla ekmek satışımıza başlamış olacağız. Büfeleri koyduk şimdi giydirmeleri yapılıyor. Şuanda vatandaşımız 1 TL'ye kadar ekmeğe ulaşabildiği için hatta bazı ulusal marketlerde ekmeğin fiyatının 1 TL'ye indirdi" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Eskiizmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Milleti muhalefetin talimatı ile soyan bu oligarşi marketlerin gayesi halkı galeyana getirip hükümeti devirip devletin kasalarını boşaltmak aynı şeyi 1960 da kanlı darbe sonrasında da yaptılar ve akabinde şunu söylediler(enkaz devraldık)aynı tiyatro şimdi oynanıyor,,türk milleti gözünü açsın ve bu hırsızlara prim vermesin...allah türkü ve türkiyeyi korusun...
    Cevapla
  • Mrrrr 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş isteyince oluyormuş...iman varsa imkanda vardır....
    Cevapla
  • şeref 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kır zincirleri.
    Cevapla
  • Gazi38 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun Allah kesene ve omrune bereket versin
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    tek kelime ile sana helal olsun. yam yam zihniyeti olan üç harflileri dize getirmişsin ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!