İstanbul'a kar geliyor... Esenler Belediyesi teyakkuza geçti

Perşembe günü İstanbul’u etkisi altına alacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için belediyeler de bir dizi tedbir almaya başladı.

GİRİŞ 08.03.2022 20:43 GÜNCELLEME 08.03.2022 20:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, önümüzdeki günlerde İstanbul’da beklenen kar yağışına yönelik alınan önlemleri açıklayarak, “Esenler’de çarşamba gece yarısından itibaren 510 personelimiz, 65 tane araç ve iş makinemiz görev alacak. Şu anda araç, ekipman ve tuz stoku itibarıyla herhangi bir sorunumuz yok” dedi.

Esenler Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın yoğun kar yağacağı uyarılarının ardından hava şartlarının olumsuzluklarını en aza indirmek için aldığı tedbirleri basın toplantısıyla duyurdu. Perşembe günü İstanbul’u etkisi altına alacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için teyakkuza geçen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, tuzlama çalışmalarından sokak hayvanlarının beslenmesine, yolda kalanların barınmasından sokak ve caddelerin trafiğe açılmasına kadar aldıkları bir dizi önlemi anlattı.

“510 PERSONEL VE 65 TANE ARAÇ İŞ BAŞINDA OLACAK”

Muhtemel kar yağışına karşı aldıkları tedbirleri anlatan Göksu, “Meteoroloji, perşembe günü sabahtan salı gününe kadar İstanbul’da çok ciddi bir kar yağışı olacağı konusunda bizi uyardı. Esenler’de çarşamba gece yarısından itibaren 510 personelimiz, 65 tane araç ve iş makinemiz görev alacak. Esenler’de yaklaşık 247 kilometrelik bir yol ağımızı inşallah bu karla ilgili sıkıntı yaşatmadan sürekli açabilecek bir gayreti ortaya koyacağız” dedi.

“ARAÇ, EKİPMAN VE TUZ STOKU İTİBARIYLA HERHANGI BİR SORUNUMUZ YOK”

Esenler’i 9 acil bölgeye ayırdıklarını belirten Başkan Göksu, “Esenler’i 9 ana acil bölgeye ayırdık. Bu acil bölgeler çerçevesinde gördüğünüz gibi kar küreme araçlarımız, ambulanslarımız, diğer gezici araçlarımız, çorba araçlarımız bunlar bu beş günlük süre içerisinde hep çalışacaklar ve inşallah İstanbul’da, Esenler’de biz bize düşen görev ve sorumluğu yerine getirerek Esenler’deki hiçbir kardeşimizin karda bir zorlukla karşı karşıya kalmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu anda araç, ekipman ve tuz stoku itibarıyla herhangi bir sorunumuz yok. Bütün personelimiz buna göre koordine edildi” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşaması durumunda ekiplerin yardıma koşacağını belirten Başkan Göksu, “Esenler’de kardeşlerimiz bu hava muhalefeti dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yaşadıkları durumda 444 00 73’ü ararlarsa görev başındaki ekiplerimiz ulaşacak ve yardımcı olmaya çalışacak” dedi.

TEVFİK GÖKSU: TEYAKKUZA GEÇTİK

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda beklenen kar yağışıyla ilgili "İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı öncesinde 510 personelimiz ve 65 aracımızla Esenler’de teyakkuza geçtik. Tüm senaryolarımızı oluşturduk. Mobil çorba çeşmelerimizle, tuzlama küreme ve çekici araçlarımızla vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    karda başınızın çaresine bakın çünkü eko ya yunanistandadır yada alplere gidecektir. belediye yolları açar diye bir hayale kapılmayın bir önceki karda gördük.ayrıca o günler tatil ilan edilirse perişanlık olmaz.
    Cevapla
  • hakın 2 yıl önce Şikayet Et
    ekrem sende tedbirini al. sonra herhangi bir restorantta misafirlerine karşı mahçup olma. bu sefer daha şiddetli kar geliyor diyorlar. bir tane kar küreme aracı yetmeyebilir.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dur tahmin edeyim, esenler belediyesi Ak partili, gerisi teyakkuza geçmemiş yatıyor diyorsunuz. Peki. Ne dediyseniz Allah onunla sınadı, esenler felç olursa aklınız belki başınıza gelir. İşiniz gücünüz imamoğluyla uğraşmak yazık. Boşa heveslenmeyin, atı alan üsküdarı geçti, artık İBB sizde değil.
    Cevapla
  • şehitler 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bırakın yağsın her taraf kar olsun ne olacak Ukrayna da savaş var bizdeki kar teleşı kadar değil sakın ve bilinçli.Çıkmayın evden ne olacak az yer az gezersiniz,2 2 yıldır içerdeyiz öldük mü.Türkiye hala boş işler peşindesin.
    Cevapla
  • şakacı 2 yıl önce Şikayet Et
    bak bak tekfurdan hiç ses varmı kimbilir nerde tatilde buseferde kalkan balıgının cigerini degil kendini yer herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?