Kargolar ve motokuryeler çalışacak mı? Trendyol, Getir, HepsiExpress paket gönderimi yapacak mı?

İstanbul’da 1987 yılından bu yana en yoğun kar yağışının görülmesi bekleniyor. Valilik de karla mücadele kapsamında ilk kararlarını açıklamaya başladı. Öte yandan, kargo ve motokuryelerin durumu da merak edilir hale geldi. Trendyol, Getir ve HepsiExpress gibi firmalar paket teslimatı yapacak mı? Hatırlanacağı üzere, Ocak ayındaki kar yağışından ötürü motokuryelerin çalışmaları belirli süreliğine askıya alınmış, yol güvenliği sağlanıncaya kadar paket teslimatında aksamalar yaşanmıştı. İşte kargo ve motokuryelerin son durumu…

Kargolar ve motokuryeler çalışacak mı? Trendyol, Getir, HepsiExpress paket gönderimi yapacak mı?
Kargolar ve motokuryeler çalışacak mı? Trendyol, Getir, HepsiExpress paket gönderimi yapacak mı?
GİRİŞ 09.03.2022 14:53 GÜNCELLEME 09.03.2022 14:53

Sibirya’dan gelen Aybar Kar Fırtınası yurt genelinde etkisini hissettirmeye başladı. Özellikle İstanbul’da karla mücadeleye ilişkin kararlar açıklanıyor. Okullara 4 gün süreyle ara verilirken motokurye ve kargolara ilişkin bir duyuru da yapıldı. Bilindiği üzere, Ocak 2022’de etkili olan kar yağışından ötürü motokuryelerin can güvenliği açısından birtakım önlemler alınmıştı. Benzer uygulamaların yeniden alınması gündemdeyken İstanbul Valiliği konuya ilişkin duyuru da yayınladı. Peki, kargo ve motokuryeler, internetten sipariş veren kişilere teslimat yapmaya devam edecek mi? Trendyol, HepsiExpress ve Getir gibi gün içerisinde yüzlerce paket dağıtımı yapan firmaların önümüzdeki süreçte nasıl bir karar alacağı da merak konusu haline geldi.

Kargo ve Motokuryeler Çalışıyor Mu?

İstanbul Valiliği’nden yapılan son dakika açıklamasına göre, motokuryelerin saat 00.00 itibariyle trafiğe çıkamayacakları duyuruldu. Öte yandan, kargo araçlarının durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Bir nevi, Ocak ayındaki kar yağışı esnasında alınan karara benzer bir karar alındı. Motokuryeler, bir sonraki duyuruya kadar paket teslimatı yapamayacak.

Motokurye ve kargo çalışıyor mu?

Trendyol, Getir ve HepsiExpress Çalışıyor Mu?

Yemek, tekstil, teknoloji ve diğer ürünlerin sipariş edilebildiği Trendyol, Getir ve HepsiExpress firmaları henüz teslimat durumlarına dair bir duyuru yapmadı. Üç firmanın bünyesinde motokuryeler olduğu gibi kargo araçları da yer alıyor. Bu nedenle, paket teslimatının bir süreliğine minibüs, kamyon ve küçük ticari araçlar ile ilerletilmesi düşünülüyor.

Motokurye kar

Kar Yağışı Kaç Gün Devam Edecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı rapor doğrultusunda, İstanbul’daki yağışların Pazar gününe kadar devam etmesi öngörülüyor. Özellikle Çarşamba günü başlaması düşünülen yağışlar, Perşembe günü ile zirve yapacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de yağış sürecek. Bu dört günlük zaman zarfı içerisinde en soğuk günün Cuma gecesi olması düşünülüyor. Cuma gecesi hava sıcaklığı -3 dereceye kadar düşecek. Önümüzdeki dört gün boyunca da hava sıcaklıkları 0’ın altında olacak. Dört gün içerisinde buzlanma ve benzeri diğer olumsuzluklar yaşanabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!