Polis inatçı vatandaşı dolandırılmaktan son anda engelledi

Sinop'ta dolandırıcıya göndereceği paranın transferinde sorun yaşayan kişi, yardım istemek için polisi arayınca dolandırılmaktan kurtarıldı.

GİRİŞ 10.03.2022 20:23 GÜNCELLEME 10.03.2022 22:18
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ada Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Sami S'yi telefonla arayan bir kişi, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini, aklanması için verilen banka hesabına para yatırması gerektiğini söyledi.

Kendisini arayan kişiye inanan ve gittiği banka şubesinden hesabında bulunan 120 bin lirayı söylenen hesaba yatırmaya çalışan Sami S, sorun yaşayınca 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak para transfer işlemini yapamadığını, bu nedenle parayı elden vermek istediğini aktardı.
Bunun üzerine görevli polis memuru Sami S'ye, kendisini arayanların dolandırıcı olduğunu, parayı söylenen hesaba yatırmaması gerektiğini belirtti.
Polislere inanmayan ve yine parasını verilen hesaba yatırmaya çalışan Sami S'ye, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan araştırma sonucu bulunduğu banka şubesinde ulaşıldı.
Polis ekiplerince ikna edilen ve parayı söylenen hesaba yatırması önlenen Sami S. emniyet güçlerine teşekkür ederek kendisini telefonla arayan kişiden şikayetçi oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis buluyor kardeş ama gerisine bi şey diyemem
    Cevapla
  • ABUZER 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle öğretmenin yetiştirdiği öğrencilerin vay haline.eski Türkiyenin özeti gibi.
    Cevapla
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben biliyorum cahil adam değilim diyorsun ama telefondaki ite uyup yine de dediğini yapmaya çalışıyorsun. Bu ne yaman çelişki.
    Cevapla
  • marslı 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş senelerdir aynı film sürüyor hala izlemeyen var. hangi dünyada yaşıyorsunuz la. her gün tv de oynuyor bu film. bana da iki kere geldi tlf ana avrat düz gittim bi daha aramadı doydu sohbete. bu nasıl bi filmdir ki senelerdir polis bulamasın bunları savcı tutuklayamasin hakim ceza veremesin.
    Cevapla
  • AHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcılarda şeytan tüyü mü vardır nedir onlara inanıyorlar polise inanmıyorlar.Bir gariban binlira için yalvarsa vermezler. bu işte Bir bit yeniği var. muhtemelen beyin kontrolü ile ilgili bir teknoloji yada bilime sahipler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi