Son dakika: Beklenen kar İstanbul'a girdi! Seferler iptal! Kaza haberleri geliyor

Son dakika haberi: İstanbul günler öncesinden bildirilen en yoğun kar yağışı sistemine giriş yaparken birçok bölgeden kaza haberleri ve sefer iptalleri gelmeye başladı.

GİRİŞ 12.03.2022 18:38 GÜNCELLEME 13.03.2022 00:45
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre İstanbul'da kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Akşam saat 18:00 ile pazar sabahına kadar sürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle birçok sefer iptal edilirken, çok sayıda kaza haberi de gelmeye başladı.

İşte yaşanan son dakika gelişmeleri:

00:30 THY'NİN İPTAL ETTİĞI SEFER SAYISI 279'A YÜKSELDİ

Türk Hava Yollarının (THY), İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün yapılması planlanırken hava muhalefeti dolayısıyla iptal ettiği sefer sayısı 279'a yükseldi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, gün içinde iptal edilen sefer sayılarında artış olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Mart Pazar günü İstanbul Havalimanı kalkış/varışlı 230 ve Sabiha Gökçen Havalimanı kalkış/varışlı 49 olmak üzere toplam 279 sefer iptal edilmiştir. Hava koşulları gereği iptal sayılarının artması muhtemeldir." ifadeleri kullanıldı.

Önceki açıklamada, iptal edilen toplam sefer sayısının 192 olduğu kaydedilmişti.

22:20 İSTANBUL'DAKI KAR YAĞIŞI TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU
İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı toplu taşımada yoğunluğa yol açtı.

Kent genelinde toplu taşıma araçlarının çalıştığı ancak metrobüs ve Marmaray duraklarında yoğunluk olduğu gözlendi.

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

18:15 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyada şu uyarıda bulundu:

Beklenen yoğun gök gürültülü kar yağışı İstanbul’a çok yaklaştı. Gelişmeleri uydu görüntüleri ve radardan sürekli takip ediyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafikte seyir halinde olan hemşehrilerimin de bir an önce evlerine dönmelerini rica ediyorum

14:00 Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'un birçok noktasında olduğu gibi Beykoz'da da kar yağışı etkili oldu. Kavacık istikametinde ana arterlerin açık olduğu, ara yollarda ise bazı araçların yavaşlayarak ilerledikleri gözlendi. Ara sokaklar ve arabaların üzerleri ise karla kaplandı. 

13:50 Sarıyer'de kar yağışı etkili oluyor. Bir anda şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle kazalar meydana gelirken, bir çok yol kapandı. Bazı sürücüler alt geçitlere sığınarak kar yağışının etkisini azaltmasını bekledi.

12.50 Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün yapılması planlanan 30 seferi daha hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.

12:00  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbullulara son dakika uyarısında bulundu:

Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. UYARILARIMIZI yineliyoruz!

LÜTFEN,

Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.
Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim.
Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun

11:58 Türk Hava Yolları'nın (THY) ilave iptallerle birlikte bugün İstanbul Havalimanı'ndan 357, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 50 olmak üzere toplam 407 seferi iptal edildi.

5 TIR BİRBİRİNE GİRDİ

11:49  Kuzey Marmara Otoyolu'nda 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu.

 İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SEFERLER AZALTILDI

10:20 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, kar yağışının etkisiyle seyahat ve operasyonların aksamaması adına havalimanındaki önlemleri artırdı.

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, bugün etkisini artırması beklenen hava muhalefeti sebebiyle İstanbul Havalimanı'nda seferler yüzde 30 oranında azaltıldı.

YORUMLAR 52
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya yeminle para verseler şu İstanbulda oturmam yaşanacak yer değil insanlar orada yaşamak için ne kadar zahmet çekiyor yok trafik ev kirası okul derdi is derdi toplu taşıma kalabalık haydut üç kağıtçı kapkaç ci uyuşturucusu belalısı ne arasan fakirin çilesinin hiç bitmediği hep bir umutla ya köşe olurum yaşantısı ile ömrünü yediği yüzünün gülmediği zenginin hovardaca yaşadığı say say bitmez dertleri olan bir şehir grl köyüne al iki hayvan ek biberin domatesini kur turşunu salçani reçelini at taze ekmeğini fırına kavga gürültü yok trafik yok temiz hava ohh beee..
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB yine çakıldı bunca uyarıya rağmen eko ne diye başkan olmuş.
    Cevapla
  • vatan daş 2 yıl önce Şikayet Et
    bilen duyan varsa lütfen beni adınlatsin .şu sıra istanbulun belediye başkanı sayin vali mi yoksa balikcı ekremmi bilmek isterim.ortalikta yok da.
    Cevapla
  • yasemin yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu olmadikca cikmayin deniyor , yollar buz pisti fakat sabah ki sinav ertelenmedi osym de kar tatilinde anlasilan ....
    Cevapla
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Vortex diye bir kelime Türkce de yok neden yabanci kelime kullaniyorsunuz,yazik deyilmi Dilimize??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!