Yarın devlet daireleri açık mı? Bankalar ve kargolar çalışacak mı? 14 Mart Pazartesi Valilik…

İstanbul’da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sibirya merkezli Aybar Kar Fırtınası yurt genelinde etkili olurken, vilayetlerde karla mücadele kapsamında önlemler alınıyor. Bu önlemlerin ilki, İstanbul Valiliği tarafından devlet daireleri ve kargoları kapsar nitelikte açıklanmıştı. Peki, 14 Mart Pazartesi günü kamu kurumları, bankalar ve kargolar çalışacak mı? Valilikten konuya ilişkin…

Yarın devlet daireleri açık mı? Bankalar ve kargolar çalışacak mı? 14 Mart Pazartesi Valilik…
Yarın devlet daireleri açık mı? Bankalar ve kargolar çalışacak mı? 14 Mart Pazartesi Valilik…
GİRİŞ 13.03.2022 13:45 GÜNCELLEME 13.03.2022 13:47

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Pazar günü itibariyle devam ediyor. Ege Bölgesi ve Akdeniz dışındaki neredeyse tüm vilayetlerde kar yağışından ötürü birtakım önlemler alınıyor. Bu önlemler arasında kamu kurumlarına verilen ara öne çıkıyor. Öte yandan, Türkiye’de faaliyet gösteren kargo firmalarının bünyelerindeki motokuryeler de ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkamayacak. Anaokulu, ilkokul; ortaokul ve üniversite kademesindeki okullar da 4 gün süreyle izne çıktı. Vatandaş ise, Pazartesi günü devlet dairelerinin, bankaların ve kargo firmalarının çalışıp çalışmadığını araştırmaya başladı. Peki, 14 Mart Pazartesi günü kamu kurumları çalışacak mı?

14 Mart Pazartesi Devlet Daireleri Açık Mı?

İstanbul Valiliği ve diğer şehirlerin valilikleri tarafından 14 Mart Pazartesi gününe ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, nüfus müdürlükleri; göç idareleri, vergi daireleri, vezneler, belediyeler ve diğer kurumların işbaşı yapması düşünülüyor. Son karar akşam saatlerinde halk ile duyurulabilir. Ancak, hatırlanacağı üzere İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada kamu kurumlarına verilen iznin sadece 1 gün süreyle geçerli olacağı ve bunun da Perşembe gününü kapsayacağı açıklanmıştı. Diğer taraftan, hastaneler; güvenlikten sorumlu amirlikler ve ulaşım ekiplerinin asgari suretle çalışacakları duyurulmuştu.

Kargolar çalışıyor mu?

Bankalar ve Kargolar Çalışacak Mı?

Devlet bankaları ve özel bankalar ile kamuya ait kargo firması (PTT) ve özel kargo firmaları kar yağışına rağmen çalışmalarını sürdürüyordu. Sadece motosikletli kuryelerin trafiğe çıkması ikinci bir emre kadar durdurulmuştu. Şimdiye dek herhangi bir banka tarafından Pazartesi gününe ilişkin plan-program açıklaması yapılmadı. Bu sebeple, 14 Mart günü Türkiye’deki bankaların ve kargo firmalarının çalışması düşünülüyor. Kargo firmaları ise, taşıma işlemlerini büyük kamyonlarla ve dört tekerlekli ticari taşıtlar aracılığıyla sürdürüyor. Bu nedenle, paket teslimatında ve diğer işlemlerde herhangi bir aksama yaşanması söz konusu değil.

Bankalar açık mı?

HepsiBurada, TrendYol ve Getir Sipariş Alıyor Mu?

Türkiye’nin yerli dijital mağazacılık platformlarından HepsiBurada, TrendYol ve Getir gibi firmalar kar yağışına rağmen sipariş alımını sürdürüyor. Sadece teslimat işlemleri motokuryelerle yapılmıyor. Her üç firmanın da dört tekerlekli ticari vasıtaları bulunduğu için bir süreliğine taşıma işlemleri bu araçlarla sağlanıyor. Sipariş teslimatında birtakım gecikmeler yaşanabilir. Bu durum da doğrudan talep fazlası ile alakalı. Ayrıca, İstanbul Valiliği’nin motokurye serbestisini açıklayacağı günle birlikte teslimat işlemleri eski düzende olduğu gibi devam edecek.

Yarın Okullar Açık Mı? Eğitime Kar Tatili Arası Devam Ediyor Mu?

İstanbul Valiliği’nden okullara ilişkin ikinci bir açıklama şimdiye dek yapılmış değil. Hatırlanacağı üzere, en son Çarşamba günü eğitime 4 gün süreyle ara verileceği duyurulmuştu. Bu süreçte okul servisleri trafikten çekilirken yurt genelindeki öğrenciler de 4 günlük araya girdi. Ancak, Pazar günü dahil olmak üzere kar yağışı devam ediyor. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü ve diğer günlerde kar tatili uygulamasının devam edip etmeyeceğine yönelik son karar, yine İstanbul Valiliği tarafından açıklanacak. Fakat normal takvime göre, eğitimin Pazartesi günü itibariyle devam etmesi öngörülüyordu.

Metrobüs seferleri devam ediyor mu?

Metrobüs Seferleri Ne Durumda? Söğütlüçeşme – Beylikdüzü…

İstanbul’daki ulaşımın kalbi olarak gösterilen metrobüsler, kar yağışının ilk gününden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Metrobüs hattı üzerinde günün belirli aralıklarında kar küreme araçları çalışıyor. Özellikle kar yağışı artışa geçtiğinde bu araçlar metrobüslere tahsis edilen yollara girerek temizleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme, Avrupa Yakası’nda da son durak olarak bilinen Beylikdüzü istikametleri arasında metrobüs seferleri devam ediyor. Nitekim İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, şehirdeki ulaşım araçlarının asgari düzeyde de olsa devam edeceği bildirilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması