İBB Meclis toplantısında Çırağan Caddesi'ndeki "Çınar ağacı" katliamına tepki

AK Partili meclis üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, Çırağan Caddesi'nde İBB'nin yaptığı ağaç katliamında "hastalık" sebebine dikkat çekerek "Aslında sonucu hazırlanmış durumlara yasal mevzuatı da uydurma oyunu yapılmamalı" dedi.

GİRİŞ 15.03.2022 01:20 GÜNCELLEME 15.03.2022 01:22
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mart ayı Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yapılan gündem dışı konuşmalarda söz hakkı alan AK Partili meclis üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, Çırağan Caddesi'nde kesilen ağaçlarla ilgili İBB yönetimine tepki gösterdi.

ORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuşturORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuştur

Toplantıda maddelere geçilmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalarda, partili meclis üyeleri hazırladıkları konu başlıkları ile ilgili görüşlerini bildirdi. Söz hakkı alan AK Partili meclis üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, Çırağan Caddesi üzerindeki 112 çınar ağacının kesilmesine değindi.

"CHP'Lİ İBB'NİN ÇEVRE KONUSUNDA SİCİLİ BOZUK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuyla ilgili açıklama yapmamasını eleştiren Kabahasanoğlu, “Şu anda Dolmabahçe bölgesinde ve Çırağan Caddesi'nde kesildiği medyaya yansıyan ağaçlarla alakalı ciddi bir toplumda kafa karışıklığı olduğu görülmekte. Son 3 yıl İstanbul'da çevre konusunda maalesef çok pozitif işler konuşamamaktayız, bunu vurgulamak zorundayım. Mevcut yönetimin çevre konusunda üzülerek ifade ediyorum sicili bozuk. Maalesef 112 tane İstanbul'un tarihine de şahitlik etmiş çınar sessizce kesildi. Kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme maalesef yapılmamakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi her konuda neredeyse çalıştay yaparken, Belediye Başkanı Ukrayna'ya kadar açıklamalar yaparken maalesef toplumu bu konuda yeterli anlamda bilgilendirmedi" dedi.

"İSTANBUL'DA BU TÜR OYUNLARA GEREK YOK"

Kabahasanoğlu ayrıca "hastalık" sebebine dikkat çekerek "Bugün ortaya çıkan bakteri 7-8 sene sonra bu ağacın kurumasına sebep olacak" gibi aslında sonucu hazırlanmış durumlara yasal mevzuatı da uydurarak İstanbul'da bu tür oyunların oynanmasına gerek yok. Lütfen belediyemizden söylemlerindeki çevreci yaklaşımı eylemlerinde de göstermesini bekliyoruz." dedi.

YORUMLAR 61
  • @rom@ 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde o geziciler ve ağaç severler
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    kanser olan ağaç değil chp zihnbiyeitdir. keislmeis gereken de bu manda köle tedlimiyetçi fetöm pkmk güdümündeki çaresiz zihniyetir.
    Cevapla
  • VEDAT ÖZDEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Her daim bağıran çağıran bir chpkk var hayatımızda.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    gezi olaylarında ağaçları bahane edenler nerde sesleri çıkıyor mu meseleleri ağaç değil ortalığı karıştırmak iktidarı yıkmakmış hani nerdesiniz ağaç sever muhalifler insansanız sağır ve körü oynamayı bırakın
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    bir soytarı mesele ağaç değil sen anlamadın mı diye bi yazı yazmıştı bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • Osman S. 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk işte bu, yapılan iş vatan hainliğidir. Başka söze ne hacet. İcraatları devlet düşmanlığından başka bir şey değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'