Liseli öğrenciler geliştirdi! Suyun altından ve üstünden görüntü alabiliyor

Bursa'da liseli öğrenciler geliştirdikleri su üstünde ve altında arama kurtarma yapan cihazla bütün dikkatleri üzerine çekti.

GİRİŞ 15.03.2022 13:34 GÜNCELLEME 15.03.2022 14:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması yapıldı. Yarışmaya, çeşitli illerden onlarca liseli katıldı. Öğrenciler, geliştirdikleri çeşitli projelerin tanıtımını yaptı.

250 METRELİK ALANDA UZAKTAN KUMANDAYLA KONTROL EDİLEBİLİYOR

Kütahya Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencisi Hüseyin Öztürk ve İbrahim Tunahan Erdoğmuş da su altında ve üstünde aynı anda arama kurtarma çalışması yapan cihaz geliştirdi.

Güneş enerjisiyle çalışan cihaz, 250 metrelik alanda uzaktan kumandayla kontrol edilebiliyor.

ÖĞRENCİLER, SERİ ÜRETİME GEÇMEYİ HEDEFLİYOR

Cihaz suyun üstünde ve altında aynı anda görüntü alırken, bu görüntüleri kumanda ekranına yansıtabiliyor.

Suda kaybolmalarda arama çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacak cihaz; öğrencilerin 3 aylık çalışması sonucunda ortaya çıktı.

Öğrenciler cihazı daha da geliştirip, patentini aldıktan sonra seri üretime geçmeyi hedefliyor.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR

Cihazın üretim aşamasıyla ilgili bilgi veren Hüseyin Öztürk, “Aracımız güneş enerjisiyle çalışıyor. Suyun altından ve üstünden aynı anda görüntü alarak bu görüntüleri kumanda ekranına gönderiyor. Bu cihaz arama kurtarma çalışmalarında ekipleri büyük kolaylık sağlayacak.” dedi.

“SUYUN ÜSTÜNDEN VE ALTINDAN GÖRÜNTÜ AKIŞI SAĞLIYOR”

Kütahya Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Buğra Ayvalı, “Öğrencilerimiz güneş enerjisiyle çalışan; suyun üstünde ve altında arama yapan aracı yaptı. Bu araç arama kurtarma ekiplerine büyük kolaylık sağlayacak. Araç 250 metre mesafede kumandayla kontrol edilerek, suyun üstünden ve altından görüntü akışı sağlıyor. Aracımızın tüm tasarımı öğrencilerimize ait. Ürünü daha da geliştirip seri üretilebilir ve pazarlanabilir hale getirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir şey yapmışlar hem su altında hemde su üstnde gidiyor sanırım sonar da eklerlerse süper olur birde bunun en küçüğünü ve en büyüğünü yaparlarsada güzel olur..bunlara bonba yüklemekde güzel olur savaş alanında kullanaılabilir.birde alıcıları antenleri de deniz altının içine alabilirlerse daha iyi olur ..süper ..çok geliştirilmeye açık.iha siha gibi akıllı sisdemlerle 3 denizimizde iha siha sürüsü gibi silahlandırılırsa bir deniz altı görüdklerinde süratle yapışıp kendini imha edecek şeylerde düşün lebilir
    Cevapla
  • Hurmiye Kalabalik 2 yıl önce Şikayet Et
    Ćocukları tebrik ediyorum .Helal olsun
    Cevapla
  • cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    bazi yorumcular, yine muhalefet etmisler. kac yasindasiniz bilemem ama, bir ebeveyn cocugunun veya bir egitici ögrencisinin nasil basarili olmasini ister, onu motive ederek degilmi. iste bu gencleri ve diger genclerimizi, dünmeye, arastirmaya tesvik etmek icin, bu gibi girisimleri yazili ve görsel medyada yayinlayarak, diger genclerimizide tesvik etmis oluruz. bircok bulus, böyle bulunmadimi. genclerimize ve egitmenlerine basarilar dilerim. sevgi ve saygilarimla
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    "Gladius mini 4k" mini su alti kamerasi GÖÖRRR...
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    En az 20 yildir ve yanliz Norwece gittigim zaman orjinal sadece Alabalikda kullandigim görüntülü amatör balikcilar icin olan kullanilan ve internettede cok bulunan bir sistem.Neyini geli$tirmi$ler hayret yani.!! "Unterwasser angler cam" yaz bak gör.Youtubeden bile bakabilirsiniz.!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim çocuklar yapmış. sen avrupadan almaya devam et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi