Yalçın Topçu: 'Kırım Tatarsız, Tatar Kırımsız olamaz'

Yerli Düşünce Derneği ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Kırım’ın yasadışı ilhakının sekizinci yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı. Topçu, "Kırım Tatarsız, Tatar Kırımsız olamaz" dedi.

Yalçın Topçu: 'Kırım Tatarsız, Tatar Kırımsız olamaz'
Yalçın Topçu: 'Kırım Tatarsız, Tatar Kırımsız olamaz'
GİRİŞ 16.03.2022 01:14 GÜNCELLEME 16.03.2022 01:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Kırım’ın yasadışı ilhakının sekizinci yıldönümü nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Topçu'nun açıklamaları şu şekilde;

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımızın; “Türkiye'nin önemi bir kez daha anlaşıldı” ifadelerinden de açık seçik anlaşıldığı üzere; Bölgesel bir güç ve istikrar adresi olan Türkiye’nin, çokluk içinde birlikte, tam bağımsızlık hedefine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır.

Türkiye, BM kararlarını ve uluslararası hukuku çiğneyerek dünyanın farklı coğrafyalarında işgal ve ilhakları, ‘kuvvetliysem haklıyım’ anlayışı ile yapanlara karşı Türk samimiyeti ile, diplomatik akılla, barışı esas alan insan merkezli çözümlerle, ilkeli ve reel siyaset izlemektedir.

GÖREVLENDİRMELER BARIŞIN BİR AN ÖNCE SAĞLANMASINDA ÇOK CİDDİ KATKISI OLACAKTIR

Başta Tatar’lar olmak üzere Türk soylularında birinci sınıf vatandaşı olarak yaşadığı stratejik ortağımız, komşumuz Ukrayna’nın başına gelen bu felaket içinde, Cumhurbaşkanımızın: “Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek." diyerek yapmış oldukları görevlendirmeleri de İNŞALLAH barışın bir an önce sağlanmasında çok ciddi katkısı olacaktır.

'KIRIM TATARSIZ, TATAR KIRIMSIZ OLAMAZ'

Türkiye, Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Rusya’nın, 8 yıl önce Ukrayna özerk yönetimi olan Kırım’ın işgal ve ilhak etmesini yasa dışı olarak görüp tanımadığını da bütün uluslararası platformlarda bizzat muhataplarının yüzüne söylüyor. “ÇÜNKÜ KIRIM TATARSIZ TATAR KIRIMSIZ OLAMAZ” dedi.

YORUMLAR 7
  • Mehmet Karslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylenenlere eleştirel yorum yapmak için çok ciddi çaba gerektirmiş bazı insanlar için başkanım gönlüne yüreğine sağlık.
    Cevapla
  • Gönül TOPAKTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok Değerli Bakanımız, Kırımın, Türk yurtlarındaki mazlumların, dünya mazlumlarının gür ve hür sesi, Soluğunuz uzun sağlığınız daim olsun. Sağlık ve selamette olunuz. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Birlik Dirlik 2 yıl önce Şikayet Et
    Değerli başkanım şimdi cumhurbaşkanımızı Pırasa domates salatalık benzin için eleştirenler hasetlerinden ne yapacaklarını bilmiyor PKK sevici STK mensupları ile hırslarından yemeğe düştüler.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    işte fırsat gidin savaşın boş boş konuşma zamanı deyil şuan bu fırsat bir daha olamaz gidin savaşın alın
    Cevapla
  • Ayaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen niye duruyorsun öne geç geliriz.
    Cevapla
  • Hakancıma cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Içimizdeki hain Grup durduğu müddetçe bu ülke çok fazla mesafe kat edemez Çünkü senin ülkenin başarısını hazmedemeyen kendilerini Ak kaşıktan sütmüş gibi gören Ah etti dar bir yanlış yapsa da onu sürekli eleştirelim uluslararası ilişkilerde bir zaafiyet olsa da bu dolar ve altını körükleyecek Ve dahası eşyaları kat kat artıracak bir pahalılık olsa da bunları bir düşüre bilsem deyip ve başbakanlık görevini yapan Sonradan da kendi partisine ihanet eden bakanlık yapan kendi partisine ihanet eden milliyetçilik haftaları ile kendi partisini ihanet eden her bir marjinal bir grup oluşturup altıartıbir bu cephede dururdu müddetçe Kırım'ı almamız zor
    Cevapla
  • Ahmer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah kırım,vah kırım osmanlıya ihanetin bedelini öde öde bitmez kıyım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı