Meteoroloji 'İstanbul' için uyardı: Kar yarın geri dönüyor, Cumartesi çok kuvvetli olacak!

Yarından itibaren ülkeyi etkisi altına alması beklenen karlı ve soğuk hava dalgasına karşı Meteoroloji'den yeni uyarı yayımlandı. İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili Meteoroloji ve Vali Yerlikaya'dan peş peşe açıklamalar geldi.

GİRİŞ 17.03.2022 13:59 GÜNCELLEME 17.03.2022 14:00
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yurdu etkisi altına alması beklenen kar yağışı ve soğuk hava dalgasına yönelik İstanbulluları ilgilendiren yeni bir açıklama yayımlandı. Yapılan paylaşımda 18 Mart Cumartesi günü İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı için son dakika uyarısında bulunuldu.

"İSTANBUL'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR"

Twitter üzerinden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttırarak Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteorolojik Uyarı
İstanbul'da Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!@AFADBaskanlik @TC_istanbul @istanbulbld pic.twitter.com/KD8r5Vvede

— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) March 17, 2022

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısı sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı:

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre; 18 Mart Cuma günü (Yarın) İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının Cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım.

VALİ YERLİKAYA BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI YAPILDI

Karla Mücadele Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen ‘Karla Mücadele Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı’nda, İstanbul’daki karla mücadele çalışmaları ile beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirler ele alındı.

AFAD (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) Hasdal Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

İstanbul’da karla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ve beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirlerin ele alındığı toplantı, Vali Yerlikaya’nın açılış konuşması ile başladı.

Karla mücadele kapsamında 8-12 Mart tarihlerinde yürütülen çalışmalara değinen Vali Yerlikaya, “Meteorolojinin uyarıları ışığında Valilik olarak idari tedbirlerimizi aldık ve İstanbullularla paylaştık. Yapılan ikinci uyarıda sağanak yoğun kar beklendiğini belirttiler. Tahminler uyarınca biz de hazırlıklarımızı yaptık.” diyerek çalışmaların önemini vurguladı.

Vali Yerlikaya, “4 günlük büyük karla mücadeleyle ilgili çalışmalarımızda bu şehrin Valisi olarak öncelikle İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tecrübelerimizden yola çıkarak hava koşullarının çok öncesinden hemşehrilerimize kurallara uymayla ilgili uyarılarda bulunduk. Karla mücadeledeki en önemli hazırlığı trafikle ilgili yaptık. Trafiğe mümkün olduğunca çıkmayın, çıkmanız gerekiyorsa toplu ulaşımı kullanın dedik. Belediyenin trafik yoğunluğu haritasının yemyeşil olduğunu gördük. Kurallara uyan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Vali Yerlikaya, karla mücadele çalışmalarında görev alan Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu işleticileri, İBB, AKOM, 39 ilçe belediyeleri, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, Kızılay ve AFAD ve bütün kurumlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından karla mücadelede alınacak tedbirler ile ilgili olarak; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İCA, Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmeleri, İBB AKOM, Kızılay ve İstanbul AFAD temsilcileri tarafından değerlendirme ve sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantı, yapılan istişare ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve Kar, Marmara, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, akşam saatlerinde Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; akşam saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın; Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA BEKLENEN YAĞIŞ YARIN BAŞLAYACAK

İstanbul'da beklenen kar yağışı yarın başlayacak, cumartesi günü etkisini artıracak. Kar yağışı pazar günü de devam ettikten sonra pazartesi havanın biraz ısınmasıyla karla karışık yağmura dönecek. Meteoroloji'nin tahminlerine göre İstanbul'da en yoğun kar yağışı cumartesi günü görülecek.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

KEREM ÖKTEN'DEN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Cumartesi gününden itibaren şehri tekrar beyaza bürümesi beklenen kar yağışıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Ökten, meteorolojik bilgilerin kayıt altına alınmaya başlandığı 1836 yılından bu yana kayıtlara geçecek olan en geç soğuk ve karlı hava dalgasının yaşanacağını dile getirdi.

İstanbul'da kar ne zaman başlayacak?

Uzman isim yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

İstanbul'da Cumartesi günü İskele babaları bile kar tutacak. Beklenen soğuk kuvvetlendi. Şehir tekrar bembeyaz olacak. 19 Mart günü meteorolojik kayıtların tutulmaya başlandığı 1836 yılından beri bu kadar geç bir tarihe ait en soğuk ve karlı gün yaşanacak...

İstanbul'da Cumartesi günü İskele babaları bile kar tutacak. Beklenen soğuk kuvvetlendi. Şehir tekrar bembeyaz olacak. 19 Mart günü meteorolojik kayıtların tutulmaya başlandığı 1836 yılından beri bu kadar geç bir tarihe ait en soğuk ve karlı gün yaşanacak... pic.twitter.com/xmZVz7BNnD

— Kerem Ökten (@AfetTehlikesi) March 16, 2022
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • Sedatt 2 yıl önce Şikayet Et
    Cuma okullar tatil olmalı
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlamıyorum niye bu kadar abartıp insanları korkutuyorsunuz!...Denizcilerin kullandığı poseidon'a göre Hava Tahmini ; Cuma ve Cumartesi genellikle Parçalı bulutlu , Güneşli ve Yağmurla karışık Kar yağabilir.. Öyle dendigi gibi Yoğun Kar Yağışı yok..Yaz Aylarının Habercisi Cemre'lerden sonra öyle Etkili Kar yağışı olmaz...insanları korkutmayın?.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa soner? .. Ama dedikleri gibi Abarttıkları gibi Kar yok! .. :))
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    He ya! Yağınca gördük 1987 'nin aynısı olacak Aybar'ı ,Anyayi ,Konyayı!.. Aynen Fos çıktı! :))
    Cevapla
  • mustafa soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Geldi yine ılıkçı.Posediona bakıp hava tahmini yapıyor.Hayır ona göre de kar var :D
    Cevapla
  • Gülendam Enjektör 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağınca görürsün cemreyi.
    Cevapla
  • atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sefer de abarttınız ne olduğunu gördük bu seferde aynısı olacak gibi malum insanların planı programı oluyor sizin tahminlerinize göre erteleme yada iptal edebiliyorlar.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen atilla kardeş?.. Çok insan bunların yüzünden Randevularını,Rezervasyonlarını iptal ediyor?.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    mefa Vatandas,?.. nerede o,? Her yeri durduracak, Yolları kapayacak Aybar? ..10 Cm bile Kar tutmadı!....biraz ufak ufak atında Civcivlerde yesin! :))
    Cevapla
  • Mefa vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Abarti diyorsunuz ama 3 dort gun kar yagdi. 1 hafta yerde kaldi. Ne yani 1 metre 2 metre yagmasini mi bekliyorsun kardeşim..adamlar uyariyor. Millet gereksiz yere trafiğe cikmasin vs. Diye
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!..Aybar Aybar dediler Fos çıktı!.. Yukarda 3-5 Bulut görüp Yok Şöyle olacak yok böyle Kar yağacak Demekle Hava raporu verilmez!. Bakalım Allah'ın işine karışılmayacagını ne zaman öğrenecekler?. :)
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kış Ekrem balığa doyacak desenize.
    Cevapla
  • Hyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapanmayacak mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!