Son dakika: YÖK Başkanı Özvar'dan 'yatay geçiş' açıklaması!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna'dan yatay geçiş için başvuran öğrenci sayısının 3 bin 600'ü geçtiğini açıkladı. Özvar, başvuru yapan öğrencilerin işlemlerinin birkaç günde biteceğini belirtti.

Son dakika: YÖK Başkanı Özvar'dan 'yatay geçiş' açıklaması!
Son dakika: YÖK Başkanı Özvar'dan 'yatay geçiş' açıklaması!
GİRİŞ 17.03.2022 10:44 GÜNCELLEME 17.03.2022 11:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Savaş nedeniyle Ukrayna'dan dönen ve yatay geçiş başvurusu yapan Türk öğrenci sayısı 3 bin 600'ü geçti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yatay geçiş için başvuru yapan öğrencilerle ilgili işlemlerin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Özvar'ın verdiği bilgiye göre, yatay geçiş şartlarını sağlayan öğrenciler ilan edilecek.

Ardından da üniversitelere başvuru süreci başlayacak. Şartları sağlamayanlara ise özel öğrenci statüsü verilecek.

Özvar, "Burada alabilecekleri kredileri, kendi okullarında saydırabilecekler. Açıkta kalmalarını arzu etmiyoruz" dedi.

Son sınıfta olan ve Türkiye'de özel öğrenci statüsünde olacak öğrencilerin durumunu da değerlendiren YÖK Başkanı "Burada yarım dönem özel öğrenci statüsünde okuduğu üniversitenin diplomasını alması mevzuat olarak mümkün değil" dedi.

YORUMLAR 18
  • Emekli Jandarma 2 yıl önce Şikayet Et
    Şahin bir gün kafana bombalar yağınca anlarsın. Bu kafayla zaten anlayamazsın, o senin hukuk fakülteni oradaki tıpta okuyan öğrencilerin en az yüzde 80 i kazanır, seni de cebinden çıkarır. Oradaki eğitim içeriğini bilmeden konuşma.
    Cevapla
  • Menap 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savasi ogrenciler cikarmadi savas bugun bitseydi ogrencilerin cogu burda kalmazdi ukrayna universitesi mavi diploma veriyor burdan mezun olanlar ekseri avrupaya gidiyor. Ukraynadaki devlet universiteleri onune gelene diploma vermiyor şartlarini araştirip oyle konuşmak lazim.örnegin ruscayi veya ingilzceyi iyi bilmeden okula almiyorlar .kross sinavlari var veremezsen diplomayi alamiyorsun.bu magdur ogrencilerin yerine empati kuralim
    Cevapla
  • Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardeş ben köppek gibi çalışırken hukuk fakültesini kazanmak için günümü gün etmezken sen git beşinci sınıf ülkede oku zaten ülke bile denmez Sovyet artığı bir ülke gelip bedavadan hukuk okuyucan yok öğle yağma
    Cevapla
  • A.same 2 yıl önce Şikayet Et
    her ülkede bu önemli bölümler için belli başlı kriterler ve sınavlar var. Bu ülkede de ÖSYM seçiciligi iyi olan bir sınav koymuş. Bunu basariyorsan oku itiraz yok. Ama herhangi bir başarı olmadan gelip baba parası ile tiploma satın Alaçam diyorsan . Olur. Ben inanıyor yök bu yanlış tan dönecek eğer ekstra bin öğrenciye ihtiyaçı varsa 51 bin yapacak ve hak eden okuyacak . Bu kadar zoruna gidiyorsa sevgi buraya ÖSYM bu anını at . Ben de atayım bütün ülkenin vijdanina bırakıyorum bakalım kim hak etmiş bu bölümleri. Buraya atacak cevabın sınav puanın olur. Atsan bende cevaben kendi sonucumu atarım.
    Cevapla
  • Nyal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna da en az 5000 USD ödüyorlar burada da o paraya özel üniversite ye gidebilirler ama . Bence de ülkemizde çabalayan sınavda ter döken gençlere büyük haksızlık
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes hakkını arasın, Türkiyedekilerin ne düşündüğünün bir savaş durumunda hiç bir degeri yoktur, ortada bir savaş durumu ve mağduriyet var, bizim sistemimiz sadece bilişsel zekayı ölçen tek bir sınava bağlı. Öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyi, yeteneği, fizyolojik ve psikolojik yapısı, ahlaki durumu ölçülmüyor. 60000. Olan bir öğrenci belki 5000. Öğrenciden daha iyi doktorluk yapabilir, ama gel gör ki, yaşlı amcaya bağırıp odasından kovanımını mı, para hesabı yapanınımı, doktorluk bana göre değilmiş deyip de şarkıcı ve kamyoncu olan birçok mutsuz tipleri üretir bu seçim ve yerleştirme sistemi
    Cevapla
  • A. Samed 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya burda çok iyi şeyler yazılmış. Ama şunu da düşünüyormuyuz acaba . Ben ÖSYM sınavinda ham puanda 47000 girdim. Diploma puanı beni 55000 ine attı. Buradaki vakıf üniversitesiler 50000 le alıyor en son. Giremedim çok istiyordum. Ama arkadaşlar ÖSYM 180 puan olan barajı ni bile gecemeyenler var. Yabancı uyruklu öğrenciler zaten formalite bı sınavla geliyor . Hiç bir emek vermeden tıp diş hekimliği bölümlerine giriyor lar. Bizde 51 bin olduk mu . Hayal bile edemiyoruuZ. Yani insan da vijdan olması lazım. Baska bir şey demeyorum.
    Cevapla
  • Sevgi Demirci Yamak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışına gidebilir ve sana uygun olan üniversitelerde burslu okuyabilirsin. Yurt dışı okulların Yök tarafından denkliği ve tanınırlığı varsa yatay geçiş hakkın da vardır. Tercih senin, istediğin yolu seçebilirsin. Ukrayna da Tıp Diploması almak için girişte 4 sınav sonraki 6 yıl içinde Devletin açtığı TUS seviyesinde 2 sınavı vermen gerekir. Ve bunun sonucunda uzman dahi olmazsın Pratisyen Hekim olabilirsin. Ve ayrıca kimse Ukraynadan buraya gelmek istemedi, savaşı orada okuyan öğrenciler çıkarmadı. Canlarını zor kurtardılar. Vicdan dan bahseden sen Vicdansızlık yapıyorsun. Senin seçimin YKS onların seçimi yurtdışı olmuş. Ortada tartışılacak birşey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!