Çanakkale Köprüsü'nün vatandaşa sağlayacağı kolaylıklar dikkat çekti

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde açılacak olan Çanakkale Köprüsü büyük heyecan uyandırırken, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, bu önemli günde açılan tarihi eserin kazanımlarını anlattı.

GİRİŞ 18.03.2022 12:32 GÜNCELLEME 18.03.2022 17:58
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı Çanakkale 1915 Köprüsü'nün açılışında bulunan Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, planlanandan bir buçuk yıl önce tamamlanan köprüyle ilgili Ülke TV Moderatörü Serdar Er'e önemli değerlendirmelerde bulundu.

"40 KİLOMETRELİK BİR KAZANIM"

Ateşli, "Virajlı yolları geçmeniz gerekiyordu. Otoyoldan rahat bir şekilde ulaşıyorsunuz. Yaklaşık 40 kilometrelik bir kazanım elde edildi. Edirne tarafından Ege'ye gitmek isteyenler, kötü hava koşullarında feribot seferleri olmadığı için İstanbul'u dolaşarak gelmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi bu köprü sayesinde kısa bir süre içerisinde Ege'ye inmek mümkün. " dedi. 

Turizm, ekonomi, lojistik anlamda bir kazanım olduğunu dile getiren Osman Ateşli, "Şirketler kendilerine depolar üretim merkezleri temin etmeye başladı. Bu ekonomiye ciddi katkı sağlayacak. Çok yönlü bir eser. Bölgeye önemli bir kazanım sağlayacak. " şeklinde konuştu.

"BELGESELE KONU OLACAK BİR ÇALIŞMA"

Yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Ateşli, "Buradaki çalışma belgesellere konu olacak bir çalışma. Zaten belgeseli de yapıldı. Eski Başbakanımız Binali Yıldırım, müthiş bir çabası var,  Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sürekli buradaydı, Cumhurbaşkanımızın bu eserle ilgili ön ayak olması konusundaki tavrını biliyoruz. Bu eserlerin Türkiye için büyük kazanımları var. Yap işlet devret modeliyle yapıldı. Bu süreç sonrası hazineye geçecek. Katkı sağlayanlardan Allah razı olsun. İşçisinden yöneticisine kadar devlet büyüklerimize kadar çok ciddi emek ve katkı var. " dedi.

YORUMLAR 71
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet evine yağ, un, yoğurt süt peynir alamaz olmuş, sen köprü derdindesin. İstanbul'dan başka yerde yaşayan bir Anadolu halkı var. Sözün özü; ayranı yok içmeye köprüyle gider çeşmeye. Biz ne dertteyiz sen ne derttesin REİS.
    Cevapla
  • osmanlı torunu.. 2 yıl önce Şikayet Et
    200 tl. büyük bir para..
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu köprüyü önce Allah korusun ne kadar erken ödenirse o kadar katkısı olur rahatlarız
    Cevapla
  • Tamer 2 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah reisi başimizdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Yiğido58 2 yıl önce Şikayet Et
    köprü çok güzel lakin 200TL Ücret biraz fazla
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman acale et, şimdilik Beleş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı