Emekli ikramiye ödemesi kaç TL olacak?

Emeklilere Ramazan bayramında ikramiye verilecek. Enflasyondaki hareketlilik ve artan fiyatlarla birlikte emekli ikramiye tutarında da artış yaşanması bekleniyor. Peki emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekli ikramiye ücreti ne kadar olacak?

Emekli ikramiye ödemesi kaç TL olacak?
Emekli ikramiye ödemesi kaç TL olacak?
GİRİŞ 25.03.2022 09:08 GÜNCELLEME 25.03.2022 09:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Emeklilere verilen ikramiye uygulaması 4 yıldır devam ediyor. Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiye ödemelerinin bu yıl artması bekleniyor. 1.000 lira ödenmeye başlanan ikramiye geçen yıl 1.100 TL olmuştu. Bu sene enflasyondaki hareketlilik, asgari ve memur maaş zamları baz alındığında bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümetin bu talebi değerlendirmesi ve bu bayramda ikramiye ödemesine ciddi zam yapması beklenmektedir.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zammı içeren düzenlemenin Meclis'te görüşüleceği belirtiliyor. İkramiye ödemelerinde neredeyse yüzde 100 zam yapılacağı, her iki bayramda yapılacak ödemenin toplam 4.000 TL olacağı konuşuluyor.

Ramazan Bayramı’nda 2.000 TL, Kurban Bayramında ise 2.000 TL emeklilere ikramiye ödenmesi gündemde. Emekli ikramiyelerine ilişkin zammın önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi bekleniyor. Torba kanunla birlikte emeklilerin bayram ikramiyesi de belli olacak.

Emekli İkramiye Ödemesi

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı arifesi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor. Emekli ikramiyeleri bayramlardan bir kaç gün önce verildiği düşünüldüğünde, ikramiye ödemesinin 29 Nisan Cuma gününe kadar verilmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı 1. günü ise 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü olacak. 

Ramazan Bayramı Emekli İkramiyesi

YENİ EMEKLİ OLANLAR DA ALABİLECEK

Bayramdan önce emeklilik kararı alınan sigortalılar da ikramiye hakkını kullanacak. Eğer emeklilik kararı Ramazan bayramından sonra alınırsa bu kez sadece Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.

Bayram ikramiyeleri tüm emeklilere aynı miktarda ödeniyor. Burada maaşın miktarına bakılmıyor. Böylece eğer artış olursa tüm emekliler aynı anda yararlanmış olacak. Bayram ikramiyesi için herhangi bir başvuru yapmaya gerek bulunmuyor. Emeklilere otomatik olarak maaşlarını aldıkları banka hesabı üzerinden ödeme yapılıyor. Ödemeler tahsis numarasının son rakamına göre 2-3 gün içinde tamamlanıyor. Ödeme tarihini SGK önceden duyuruyor. Ancak bayramdan önceki hafta ödemeler bitiriliyor.

YORUMLAR 15
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    De nim denetim şart bu millette alış veriş ahlakı yada esnaf ahlakı Ahilik kalmamış Fiyatları devlet belirlemeli 3 gün önce aldığım ete bugün 8 Tl zam gelmiş adamlar kafalarına göre zam yapıtorlar
    Cevapla
  • hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    kamudan emek lisi gelmiş olanları bir an önce gönderin boşuna maaş alıyorlar
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu zamlardan sonra %1000 de yapilsa birgün sonra eriyor hani denetleme kurumu nerde hergun zam
    Cevapla
  • Fazıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Önceki yıllarda böyle bir ödeme de yoktu. Şükür deyip Allah bereket versin deseniz daha makbul olmaz mı?
    Cevapla
  • Osmanlı1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye vereceğinize işsiz olan vatandaşa verin bayram ikramiyesi emeklinin bir maaşı var onu keşke işsiz kardeşlerimize verseniz.
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    İkramiye 2 bayram için toplamda 4000 TL.düşünülür ise 1500 TL. Ramazan bayramında,2500 TL Kurban bayramında ödenmesi daha makul ve mantıklı olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı