Forum İstanbul’da mescit zulmü: 1 buçuk yıl önce kapattılar hâlâ ses yok!

Forum İstanbul'da yıllardır devam eden mescit zulmü adeta seviye atladı. Erkek ve bayan mescitleri birbirinden uzaklaştırıldı. Şadırvandaki iki tabureden biri yok; mescitlerin alanı yetersiz. AVM yönetimi ise şikayetler karşısında sessiz.

GİRİŞ 21.03.2022 15:43 GÜNCELLEME 21.03.2022 23:38
Bu Habere 449 Yorum Yapılmış

Dönem dönem mescitleriyle gündeme gelen Forum İstanbul isimli alışveriş merkezinde durum adeta zulme döndü. 

Birçok AVM'de mescitler en uzak yerlere yapılıyor. Onlardan biri de Forum İstanbul. İbadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların mescide varması çok uzun zaman alıyor. Son zamanlarda yapılan uygulamalar ise tepki çekiyor. 

ABDESTİ TEK AYAK ÜSTÜNDE ALMAK ZORUNDASINIZ!

Forum İstanbul'da ibadet etmek isteyenler için şartlar adeta bilerek zorlaştırılmış gibi. Vatandaşların şikayetlerine kayıtsız kalan AVM yönetimi, dışarıdaki erkek mescidini içeride küçük bir yere aldı.

Üstelik mescidin şadırvanlarından birinin taburesi kırık. Namaz kılmak isteyenler, ayakta abdest almak zorunda kalıyor. 

SÜRGÜN GİBİ: ERKEK VE BAYAN MESCİTLERİNİ UZAKLAŞTIRDILAR 

Eskiden yan yana olan erkek ve bayan mescitleri de birbirinden uzaklaştırıldı. Yanında küçük çocuğu olan anne-babalar için namaz kılmak daha da zorlaştı. Ebeveynler çocuklarına bakarak sırayla namaz kılıyor ve bunun için de hem uzun yol yürümeleri hem de fazlasıyla beklemeleri gerekiyor.

Bazı çocukların namaz kılan anne-babalarını koridorda beklediği görüldü. 

Namaz kılmak için mescide gelenler şadırvan ve mescitte yoğun bir kalabalıkla karşılaşıyor. Zaman zaman kalabalık o kadar artıyor ki 100'den fazla insan 20 metrekare mescitte namaz kılmak zorunda kalabiliyor. 

AVM'ye gelen Azerbaycanlı bir kadın, eşinin yardımıyla erkekler mescidinin şadırvanında abdest aldıktan sonra koridorda namaz kıldı.

LAVABOLAR DA MESCİTLERDEN UZAKTA

Öte yandan, lavabolar da mescitlere uzak. Abdest almadan önce lavaboya uğramak isteyen birinin tekrar mescide dönmesi oldukça uzun zaman alıyor. 

RAMAZAN YAKLAŞIYOR AMA AVM YÖNETİMİ SESSİZ

Ramazan ayı yaklaşırken, AVM yönetiminin konuya ilişkin yapıcı bir çözüm bulmaması da dikkat çekiyor.

Halihazırda bulunan erkek mescidi zaten küçük olduğu için yetersiz. Ramazan ayında iftardan sonra oluşacak yoğunluk göz önünde bulundurulduğunda, namaz kılmak isteyenlerin yaşayacağı zorlukların daha çok artacağı belirtiliyor. 

AVM görevlileri vatandaşların şikayet ve taleplerini cevapsız bırakırken, sosyal medyadan da yapılan çağrılar yönetim tarafından görmezden geliniyor. 

YÜRÜMEYEN MERDİVEN!

AVM'deki bakımsızlık sadece mescitlerle sınırlı değil. Yürüyen merdivenlerden bazılarının da çalışmadığı ve herhangi bir önlem alınmadığı görülüyor. 

YILLARDIR AYNI CEVAP: TADİLAT VARDI, ÖZÜR DİLERİZ!

Geçtiğimiz yıllarda AVM'deki mescitler yine gündeme gelmiş hatta sosyal medyada paylaşılan, vatandaşların soğuk havada dışarıda namaz kıldığı fotoğraf gündem olmuştu. 

Forum İstanbul'da mescitler kapalı olduğu için dışarıda namaz kılmak zorunda kalan insanlar. Fotoğraf 2019 yılına ait.

Firmalara ait şikayetlerin yer aldığı bir internet sitesinde de Forum İstanbul'un mescitleriyle ilgili onlarca şikayet kaydı var. Cevap ise aynı: Tadilattan dolayı mescidimiz kapalıydı, özür dileriz!

3 AVM'YE TEK MESCİT

IKEA ve Decathlon'un da mağazaları hemen Forum İstanbul'un yanında. Alışveriş merkezi büyüklüğündeki bu iki mağazaya gelen vatandaşlar da Forum İstanbul'un mescidinde namaz kılmak zorunda.

"MAĞAZALAR KOSKOCA MESCİT KÜÇÜCÜK"

Haber7'ye açıklamada bulunan ve kimliğinin bilinmesini istemeyen bir vatandaş, "Koskoca mağazalar var. Burada dönen paranın haddi hesabı yok. Buranın sahibinin mescit yaptırması lazım. Şu ankinin 10 katı olması lazım. Buraya yaklaşık 8-10 senedir gidip geliyorum. Mescit küçücük. Yazık" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 | DETAY
YORUMLAR 449
  • hdh 2 yıl önce Şikayet Et
    ben bir hristiyanın veya başka bir dine mensup insanların avmlerde veya başka bir yerde ibadetlerimizi yapacak bir yer yok dediğini duymadım..hep bu kafalardan çıkıyor bunlar mescid şöyle böyle diye.. forum istanbulun çevresinde camiiler var. gidip o camilerde de rahat bir şekilde ibadetini yapabilirsin.. forum istanbul ibadethane camii vs değil adı üzerinde avm.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş demek oluyor ki bu adamların namaz kılanlarla pek arası yok peki namaz kılanların gidebileceği başka Avm yokmu ki illa orayı seçiyorlar gitmezdim biter senin ona olan ihtiyacından fazla onun sana ihtiyacı var
    Cevapla
  • ŞVKT 2 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkedeyiz. imar izni verilirken, nasıl alfranga wc ,sigara alanı vs düşünülüyorsa, abdest yeri mescitte düşünülmeli..o kadar....
    Cevapla
  • Sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyin alışveriş yapmayın
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Avm nin en kalabalik yerinde serin namazliklari eda edin ibadetinizi..zaten rahatsiz olacaklar sizden mecbur guzel yer ayarlayacaklardir...not: bizzat yapmisimdir ve simdi Avm icjnde guzel buyuk nezih bir mescidimiz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler