FETÖ elebaşının atletinden şifa arayan sanığa 15 yıla kadar hapis talebi

Gaziantep'te, yeni doğan ve hasta olan bir yakınına şifa için Fetullahçı Terör Örgütü elebaşının atletinin sürülmesini öneren zanlıya 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

FETÖ elebaşının atletinden şifa arayan sanığa 15 yıla kadar hapis talebi
FETÖ elebaşının atletinden şifa arayan sanığa 15 yıla kadar hapis talebi
GİRİŞ 22.03.2022 10:28 GÜNCELLEME 22.03.2022 11:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuksuz sanık Sevim E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ByLock'ta örgüt mensupları arasında geçen yazışmalarda sanığın adının yer aldığı ifade edilen iddianamede, sanığın örgüt elebaşının çağrısıyla Bank Asya'ya para yatırdığı kaydedildi.

Sevim E'nin, örgütün kullandığı Kakao Talk uygulamasını kullandığı ve dijital materyallerinde çok sayıda örgütsel verinin tespit edildiği aktarılan iddianamede, sanığın yeni doğan ve hasta olan bir yakını için FETÖ elebaşının atletini önerdiği yazışmalarına da yer verildi.

Yazışmalarda, sanığın "Hoca efendinin atletini bulduk, vücuduna sürebilir misin ya, şifa bulduğunu söyleyen vardı, sürersen getireyim, atleti düşün sürebilirsen istiycem' dediği, yazıştığı S.D'nin 'küçük bir parça olsa belki koca bir atleti nere süreyim' dediği, Sevim E'nin 'üstüne giy git aradan çıkar sür, sana da iyi gelir belki." dediği ifade edildi.

İddianamede ifadelerine yer verilen Sevim E, şunları aktardı:

"Şu anda bu yaptığım hareketin ne kadar yanlış ve salakça olduğunu düşünüyorum. Şu anki aklımla kesinlikle böyle bir şeye kalkışmazdım. O döneme atlet geldikten kısa bir süre sonra bebek vefat etti. O yüzden bu atletin nerede olduğunu bilmiyorum. Bu örgüt içerisinde yer aldığım, bu örgüte üye olduğum için pişmanım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya hayatında rezil oldun ve buna şahit olduk Allah sana ahirette de elim azabı tattırsın bunu hak ediyorsun
    Cevapla
  • Aydemir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mallardan daha cok var.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetönün sebebi laik sistemdir eğer biz devlet eliyle asırlardır tasavvufla yoğrulmuş bu toplumu eğitmezsek başı boş bırakırsak birileri hep çıkar bu milleti bu hale getirir devlet vatandaşına sahip çıkıp tekke kültürünü konrtol altında tutmalı sahtelerini ayıklamalıdır gerçeklerini desteklemelidir yoksa çözüm yok
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetö cemaat değil mi? Laik sistemle ne alakası var?? Milleti tekkelere doldurdular da ne oldu? Bu sefer de furkanın tekkesindekiler dövüyorlar. Cemaatçi terör örgütü fetö unuttun herhalde.
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    evet doğru. bir tanıdığım (yemin edebilirim) fetönün atletini yüzüne sürdüğünü itiraf etmişti.
    Cevapla
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    konu bahis evlat ve bebek olunca bazen mantık durabiliyor, sadece bununla alakalı ise ailenin bir suçu olmayabilir, ama öneren kişi haketmiş, zor durumlarını istismar etmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu