Büyükelçi Lütfullah Göktaş'a Vatikan Devlet Nişanı verildi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'ı, Vatikan Devlet Nişanı ile taltif etti.

GİRİŞ 25.03.2022 15:46 GÜNCELLEME 25.03.2022 16:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başarı ve liyakatin tescili niteliğindeki Vatikan Devlet Nişanı'nın tevcihi, dün Papalık Sarayı'nda Vatikan Başbakan Vekili Başpiskopos Edgar Pena Parra'nın ev sahipliğindeki törenle yapıldı.

"Pius Nişanı" olarak adlandırılan Vatikan Devlet Nişanı ve beratının tevcih seremonisi, Papalık Sarayı'nın birinci katında yer alan Cübbe Salonu'nda Latince icra edildi.

Papa 9. Pius'un fermanıyla 1847'de ihdas olunan Pius Nişanı, o dönemden bu yana Papalar tarafından üst düzey yabancı devlet ve hükümet yetkilileri, ayrıca Vatikan nezdinde görev yapan büyükelçiler arasından belirlenen isimlere veriliyor.

Eski İspanya Kralı 1. Juan Carlos, Eski Belçika Kralı 2. Albert, Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, halihazırdaki İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da Papalık tarafından kendilerine Vatikan Devlet Nişanı verilmiş isimler arasında yer alıyor.

Vatikan Başbakan Vekili Pena Parra başkanlığında düzenlenen törende, Büyükelçi Göktaş'ın yanı sıra Malezya, Bulgaristan, Fas, Slovenya, Senegal, Bosna-Hersek, Brezilya ve Kosta Rika'nın büyükelçileri de Vatikan Devlet Nişanı ile taltif edildi.

GÖKTAŞ'A İTALYA DEVLET NİŞANI DA VERİLMİŞTİ

Büyükelçi Göktaş, Aralık 2018'de İtalya Devlet Nişanı da almıştı. Göktaş, Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı olumlu katkılara istinaden İtalya Cumhurbaşkanlığınca "Commendatore" unvanıyla taltif edilmişti.

Büyükelçi Göktaş, 1990'da Vatikan Gregorius Üniversitesinde dinler tarihi alanında yüksek lisans için gittiği Roma'da uzun süre NTV’nin ve Anadolu Ajansının (AA) İtalya temsilciliğini yapmıştı.

2011'de Başbakanlık Basın Müşavirliği'ne atanmasının akabinde Türkiye'ye dönen Göktaş 8 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Başdanışmanı olarak çalışmıştı.

Göktaş, 22 Mart 2019'dan bu yana Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi olarak görev yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinci resimde duvarda.. LEO X. PONT MAX yazıyor.bu azılı Türk düşmanı, 1513 yılında papa olan 10.Leo(Giovanni de Medici) adı.Bu muhterem Osmanlıya karşı haçlı seferi düzenleyebilmek için çok uğraşmış.Elçimizin daha önce vatikanda dinler tarihi eğitimi gördüğüne göre bunu bilmemesine imkan yok,artık kime ne mesaj veriyorsa.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Verecek tabi, hristiyanlarla yahudilere bizden fazla hizmet eden var mı? Amerikan mısır şurubuna bile kota koyamıyoruz, suriyede hizmet ediyoruz, libayda beraberiz, BAE ve Katar üzerinden hem amerikaya hem ingiltereye hizmet ediyoruz. BOP eş başkanıyız bizden iyisini mi bulacaklar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haçlı güruhuna karşııı, "Benden sonra gelecek olan Ahmet (Muhammed) isimli peygamberi müjdeliyorum" diyen BARNABAS İNCİLİNİ hasır altı edersekkk, Bu konuda film yapalım diyen Muhsin YAZICIOĞLU süikastini bile aydınlatamassakkk, bu emperyal Haçlı zihniyetindeki güruhla daha çok uğraşırız..PAROLA : "ÖLECEKSEK AYAKTA ÖLELİM"..!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?