Profesörü 500 bin lira dolandıran sanığa milyonluk para cezası

Kendisini polis olarak tanıttığı Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı’yı “Bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek 500 bin lira dolandıran sanık, 7.5 yıl hapse ve 1 milyon 250 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Profesörü 500 bin lira dolandıran sanığa milyonluk para cezası
Profesörü 500 bin lira dolandıran sanığa milyonluk para cezası
GİRİŞ 26.03.2022 12:47 GÜNCELLEME 26.03.2022 16:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Özel bir üniversitede Sosyoloji Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, geçen ay kendisini telefonda polis olarak tanıtan Mustafa Sakar (24) tarafından dolandırıldı.

Prof. Dr. Narlı, "bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti" diyerek kendisini kandıran Sakar'a yaklaşık 500 bin lira ve yüklü miktarda ziynet eşyasını kaptırdı.

Olayın ardından yakalanan Sakar hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 17 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre sanık Mustafa Sakar, duruşmada verdiği ifadede hiçbir şeyden haberi olmadığını öne sürerek, "4 Şubat'ta arkadaşım aradı. 'Bir poşet alacaksın, Urfa'ya yollayacaksın' dedi. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Arkadaşımın böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi. Bu olayla bir alakam yok" diye konuştu.

"TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM"

Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı ise, "Öyle bilgiler sundular ki iradem sarsıldı, tuzağa düşürüldüm. Sadece devletin bilebileceği bilgilerdi. 'Paraları Kriminal'e vereceğiz' dediler. 2 Şubat'ta evden çıktım. Hava yağmurluydu. Siyah giyinmiş biriydi. 'Parola söyleyin' dedi. 'Pınar' dedim. O da maskesini indirip 'Barış' dedi. 4 Şubat'ta ziynet eşyaları için yine evden çıkıp teslim ettim" dedi.

Duruşmada sanık Mustafa Sakar maskesini çıkardı ve ikili mahkemede yüzleşti. Nilüfer Narlı parayı teslim ettiği kişinin Mustafa Sakar olduğunu söyledi.

1 MİLYON 250 LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, Mustafa Sakar'a 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, günlerce süren suçun zincirleme olduğu gerekçesiyle suçta artırım yaptı ve dolandırıcı Mustafa Sakar, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dolandırıcıya ayrıca 1 milyon 250 bin lira adli para cezası da verildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 21
  • Selami Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Desenize mağdur yine mağdur. parayı devlet kazanacak.
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye, ödemez,adlı kontrol şartıyla çıkar yinede
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısas olsaydı bir eli gitmişti hırsız köpeğin...
    Cevapla
  • ellerini kesin 2 yıl önce Şikayet Et
    Diploması var diye kimse fazla maaş alamaz. Asıl hırsızların elini keseceksin, aç kalıp dolandırıcılık yapan vatandaşı kim aç bırakmışsa onların hepsinin elini keseceksin. Gidin meclise hepsinin elini kesin, gidin kamu çalışanlarının hepsinin elini kesin. Bakın hırsızlığın H si kalıyor mu.
    Cevapla
  • Yaşar Erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısas bitti
    Cevapla
  • Memleket meselesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan her dolandırıcıya bu ve benzeri cezalar veriliyor mu acaba. Bir kaç ay yattıktan sonra kaldığı yerden devam etmesi için sokağa mı salınıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor