Ekşi Sözlük ve CHP'nin skandal işbirliği: CHP'nin trol ağı ifşa edildi

CHP'nin Ekşi Sözlük'teki trol ağı eski bir Ekşi Sözlük yazarı tarafından ifşa edildi. 200 kişilik ekip sözlükte istedikleri başlıkları gündeme taşıyabildikleri gibi görünmesini istemedikleri başlıkları ise ortadan kaldırıyor.

Ekşi Sözlük ve CHP'nin skandal işbirliği: CHP'nin trol ağı ifşa edildi
Ekşi Sözlük ve CHP'nin skandal işbirliği: CHP'nin trol ağı ifşa edildi
GİRİŞ 27.03.2022 16:08 GÜNCELLEME 27.03.2022 22:42
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

Ekşi Sözlük'ten atılan ve Twitter adresi üzerinden paylaşımlarda bulunan Abese İrca isimli eski bir Ekşi Sözlük kullanıcısı, CHP ve Ekşi Sözlük'ün skandal işbirliğini ortaya çıkardı. 

MESLEĞİN ADI: "EKŞİ SÖZLÜK'TE CHP ALEYHİNDEKİ BAŞLIKLARI TROLL KANALINA ATICI"

Abese İrca'nın iddialarına göre; örgütlenen Ekşi Sözlük kullanıcıları, istedikleri başlıkları sözlüğün ana gündem maddesi haline getirebiliyor. Öte yandan, AK Parti lehine olan başlıkları ise trol kanalına göndererek görünürlüğünü ve okuyuculardaki etkisini azaltıyor.

UYUŞTURUCU SKANDALI ORTAKAN KALDIRDILAR

Deşifre edilen bilgilere göre; örneğin CHP seçim otobüsünde uyuşturucu ele geçiriliyor. Bununla ilgili açılan konu başlığı kısa süre içerisinde CHP'nin trol ordusu tarafından ortadan kaldırılıyor.
 

İBB'NİN AĞAÇ KATLİAMI GİZLEDİLER

Ayrıca yapılan incelemelerde, İBB'nin 112 ağacı kesmesiyle ilgili açılan başlık da çok fazla kullanıcıya ulaştırılmadan ortadan hızlıca kaldırılıyor.

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Özgüner de Ekşi'nin müdavimlerinden. Özgüner burada bir etkinliğe katılmış yazarların sorularını cevaplandırmıştı.

MAAŞLI ÇALIŞIYORLAR

Profesyonel olarak yönetilen maaşlı ekip diğer yazarların aksine çoğu zaman entry bile girmiyor. Sadece Ekşi Sözlük tarafından verilen yetki ile sadece konu başlıkları üzerinde tasnif yaparak CHP lehine propaganda çalışması yürütüyorlar.

İşte Abese İrca'nın Twitter'da paylaştığı o bilgiler;

"Bugün size çok ilginç bir meslekten bahsedeceğim. "Ekşi Sözlük'te Chp aleyhindeki başlıkları troll kanalına atıcı" Evet böyle bir meslek var. Chp, bunu yapması için birilerine maaş ödüyor. Adamlar trollüğün kitabını yazıyorlar, siz hala reis fotoğrafı paylaşın. Anlatıyorum...

ENTRY GİRMİYORLAR AMA YETKİLERİ VAR

Ekşi Sözlük bir süre önce Chp karşıtı fikirleri görünmez hale getirmek için bir uygulama başlattı. Buna kanal atama deniyor. Yazarlara konu başlıklarını siyaset, tarih, ekonomi, troll gibi pek çok kategoriye ayırma yetkisi verildi. Bu yetki için en az 500 entry girmeniz gerekiyor.

TROL KANALINA ATIYORLAR

Mesela Chp aleyhinde bir başlık mı açıldı, bu başlık Chp ekibi tarafından hemen troll kanalına atılıyor. Troll kanalı tam bir leş kanal, kafa kesme videosundan partner arayan eşcinsel fantezi gruplarına kadar her türlü sapıklık bu kanalda. O yüzden yazarlar o kanalı blokluyor.

KİMSE HABERİ GÖREMEZ OLUYOR

Mesela geçtiğimiz aylarda Chp seçim otobüsünde uyuşturucu ele geçirilmişti, eğer bu haberin başlığını açarsanız, başlığınız dakikalar içinde troll kanalına gidiyor. Sıradan bir okuyucunun bu haberi görmesine imkan yok. Chp trolleri çok sıkı çalışıyor.


İBB'NİN 112 AĞACI KATLETMESİNE DAİR SÖZLÜK OPERASYONU

Mesela ibb'nin 112 ağacı katletmesiyle ilgili haberin troll kanalına gitmesi 3 dakika sürdü çünkü Chp'nin yalnızca bu işle ilgilenen profesyonel bir ekibi var. Bütün gün bilgisayar başında Ekşi Sözlük başlıklarını takip ediyor ve gündemi belirliyorlar.

Şaka gibi gelebilir ama şimdi size bunun delillerini göstereceğim ama önce küçük bir bilgi vereyim. Bu kanalcı yetkisini binlerce kez kullandığınızda size "tasnifçi" isimli bir sembolik rozet veriliyor. Bu sizin ne kadar çok kanal ataması yaptığınızı gösteriyor.

Chp aleyhindeki başlıkları troll kanalına atan yaklaşık 200 kişilik bir ekip var ama aralarından bazıları biraz farklı. Bunlar sözlükte yazmıyor, entry sayıları sıfır, yalnızca kanal atamaları yapıyorlar. Bugüne kadar binlerce konuyu tasnif etmişler.

400 BİN GENCİN NE GÖRECEĞİNE ONLAR KARAR VERİYOR

Normalde sıfır entrysi olan yazarlar sözlük kuralları gereği banlanıyor ama burada Chp troll ekibine ayrıcalık tanınmış. Chp ile tanıtım anlaşması yapan Başak Purut trollere küçük bir iyilik yapmış. Entry girerek zaman kaybetmelerinin önüne geçmiş.

Benim tespit edebildiğim yaklaşık 10 adet yalnızca bu mesleği icra eden Chp trolü var. Benim göremediğim onlarca belki yüzlercesi de sözlükte Chp algısının oluşmasını sağlıyor. Her gün 400 bin gencin ne göreceğine bu Chp troll ekibi karar veriyor.

SADECE AK PARTİ KARŞITI PROPAGANDAYA İZİN VERİYORLAR

Peki aynısını siz neden yapmıyorsunuz diyenler olacaktır. Bir hafta önce 4 yazar arkadaşımla birlikte aynı yöntemi uygulamayı denediğimizde 1. saatin sonunda kanal atama yetkimiz elimizden alındı ve birer hafta çaylak yapıldık. Yani Chp bütün yolları kapamış.

"Erdoğan'a alınan 140 metrelik yat" gibi tamamen iftira içeren başlıkları troll kanalına atmamızla ceza almamız bir oldu. İşte Chp böyle profesyonel yöntemlerle sosyal medya algısı oluşturuyor. Peki soruyorum Ak Parti bu savaşın neresinde?

Kemal Kılıçdaroğlu maaşını ödeyerek böyle profesyonel ekipler çalıştırırken bir de Twitter'da Chp'yi eleştiren yazarlara troll yaftası yapıştırıyor. Ak Parti ise 2 senedir sosyal medyası çıkaracak diye bekliyoruz.

Bu işin şakası yok. Chp, sosyal medyanın kurucusu ülkelerin desteği ile kusursuz detaylı çalışmalar yapıyor, biz ise Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı paylaşıp beğeni toplamaya çalışıyoruz. Lütfen artık birileri görsün, durumun ciddiyetini anlasın. Yeni nesil elden gidiyor.

YORUMLAR 159
  • MOHAÇ 11 ay önce Şikayet Et
    Gercekten çok ama çok vahim durum. Gerçekten de gençlik bu şekilde asimile oluyor. Sürü psikolojisi" harekatı yapılıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu tür sosyal medya ortamlarındaki yoğun propaganda karşısında "aşağılık kompleksi" yaşıyor, buna direnemeyenlbaşta onlardan gibi görünüp sonra "yaşadığın gibi inanırsın" kaidesince onlara kayıyor.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam Ekşi sözlük kurmuş, Sizde Tatlı sözlük kurun.Oradan da siz çalışın.Kıskançlığın alemi yok.
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana "Doğrusu". Ağzına sağlık, fikrine kuvvet. İşte bu.
    Cevapla
  • Doğrusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağol canım, yalancı yalanı söyleyip çekiliyor kenara, doğru doğrusunu anlatmaya çalışsın boşuna, atılan çamurun izi kalıyor. Haa sizde yalan söyleyin onlara iftira atın diyorsan birincisi yalan iftira her bünyede barınmaz. İkincisi Chp'yi kararlamak için yalan söylemeye gerek yok doğruyu söylemen yeterli.
    Cevapla
  • Barcelona 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve bu trollerin yuzde doksanı ülke dışında yaşayan maaşlı vatan haini
    Cevapla
  • Koca 2 yıl önce Şikayet Et
    chpye hayatta oy vermem. Atatürkçüyüm
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın gitsin veya öyle bir ceza verin ki ben ne ettim desin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması