İki yıl aradan sonra camilerde ilk teravih namazı heyecanı

Ramazan Ayı, cuma günü kılınacak ilk teravih ile başlıyor. Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle iki yıl verilen aranın ardından teravih namazları bu yıl camilerde cemaatle kılınacak.

GİRİŞ 28.03.2022 08:19 GÜNCELLEME 28.03.2022 09:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üç aylardan Ramazan için geri sayım başladı. Türkiye'de Kovid-19 kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte bu yıl camilerde teravih ve bayram namazları cemaatle kılınacak, mukabele geleneği sürdürülecek. On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilk teravih namazı cuma günü kılınacak, 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve aynı gün ilk iftar yapılacak. Kadir Gecesi, 27 Nisan'da idrak edilecek. Ramazan Bayramı'na ise 2 Mayıs'ta girilecek.

RUHUMUZLA ORUÇ TUTMALIYIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş anlamına gelen Ramazan'a kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bozkurt, oruç tutmanın sadece maddi ve manevi anlamda aç kalmak olmadığını vurgulayarak, "Bir Müslüman, orucun manevi ikliminden yeterince istifade edemediği zaman sadece aç ve susuz kalır. Onun için tüm benliğimizle, ruhumuzla oruç tutmalıyız" dedi.

BU YIL COŞKUYLA GEÇECEK

Orucun samimiyeti, sadakati ve ihlası telkin ettiğini dile getiren Bozkurt, "Oruç ayı ayrıca Kur'an'ın indiği aydır. Bu ayda iftarlar, sahurlar, teravih namazlarıyla birlikte sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneği olan sadaka-ı cariyelerimiz var" diye konuştu. Bozkurt, itikafa girme, mukabele yapma ve teravih kılma gibi ibadetlerin Ramazan’a özgü olduğunu belirterek, "Kovid-19 nedeniyle Ramazan'ı coşkulu bir şekilde yaşayamıyorduk. Bu sene gerekli tedbirleri alarak teravih namazlarımızı, mukabelelerimizi ve itikaf ibadetlerimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • anne 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHım sana sonsuz şükürler olsun bize her daim birlik beraberlik ver ALLAHım bizi ayrılığa düşenlerden eyleme bizleri. amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri