Bursa'nın mahalle bakkallarında Ramazan bereketi yaşanack

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl hayata geçirilen, "Ramazan yardım çeklerinin sadece mahalle bakkallarında geçerli olması" uygulamasının bu yıl da gerçekleştirileceğini duyurdu.

GİRİŞ 28.03.2022 13:15 GÜNCELLEME 28.03.2022 13:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl hayata geçirilen, "Ramazan yardım çeklerinin sadece mahalle bakkallarında geçerli olması" uygulamasının bu yıl da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Uygulama kapsamında ihtiyaç sahibi 25 bin aileye, 400'er liralık "Kart16 Ramazan Destek Çeki" verilecek ve bu çekler projeye katılan mahalle bakkallarında geçerli olacak. Mahalle bakkallarına yaklaşık 10 milyon liralık bir kaynak oluşturacak proje sayesinde ihtiyaç sahipleri, alkol ve sigara dışındaki tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebilecek.

"Taklit edilmek güzel bir şey"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, programdaki konuşmasında, şehrin her köşesine dokunmak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. Erzak kolisi uygulamasını kaldırıp, yerine yardımların daha nitelikli hale getirildiği Kart16 uygulamasını hayata geçiren ilk belediye olduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, şunları söyledi:

"Bu projeyi daha yaymak için çalışıyoruz. Geçen Ramazan ayında uyguladığımız Kart16 Ramazan Destek Çeki projesine birçok kişi 'bu iş olmaz' dedi ve girmedi. Geçtiğimiz yıl 700 esnafımız istifade etmiş, toplamda 4 milyon civarında destek vermişiz. Ortalama 5 bin lira ciro yapılmış. Bu Ramazan'da da toplamda 100 bin tane çek dağıtacağız ve bu yılki rakam toplamda 10 milyon lira. Arttırırız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki ihtiyacın ne olduğunu görelim. Geçen sene 5 bin lirayı getiren ödemesini alıyordu. Ama şimdi bin 500'e yakın esnafla birebir muhatap oluyorsunuz. Bizim bakkalı bekletmek gibi niyetimiz kesinlikle olamaz. İçerideki iç işleyişe bakarak bu yıl rakamı 10 bin lira olarak belirledik. Zaten bayram sonrası hemen ödemeler yapılıyor. Hiçbir esnafımız mağdur edilmeyecek." Bu uygulama ile mahalle kültürünü geliştirerek, ihtiyaç sahiplerine destek olurken, mahalle bakkallarını da yaşatmak istediklerini ifade eden Başkan Aktaş, salgın sürecinde hayata geçirdikleri sosyal destekler hakkında da bilgi verdi.

Bakkalların yanı sıra, geçen yıl kırtasiye, hazır giyim ve ayakkabıcı esnafına yönelik de benzer uygulamaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Aktaş, "Doğal gaz destek uygulaması, elektrik, su ve internet faturası ödeme desteği, belediye kiracılarının kira bedellerine yüzde 50 indirim, tam kapanma döneminde esnaf ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ilave 50 milyon liralık destek paketi gibi uygulamalarla esnafa ve ihtiyaç sahiplerine sağladığımız destek 200 milyon lirayı aştı." diye konuştu.

 

YORUMLAR 7
  • Bakkal amca 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum çok güzel bir uygulama bakkalarımıza sahip çıkmalıyız
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir uygulama, Allah razi olsun
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun başkan market lere vemediyiniz çok çok güzel olmuş market ler bu ülke nin kamburu haline geldi bu market lere dur demenin zamanı geldi
    Cevapla
  • VARDAR 16 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah aynen devam.
    Cevapla
  • Elazigli 2323 2 yıl önce Şikayet Et
    Supersin yemin ederim ALLAH bin defa razi.olsun sizden baskan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim