Okullarda eğitime 12 gün tatil arası verilecek! MEB Ramazan ve Nisan ara tatilin birleştirilmesi...

Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri, ikinci dönemin 7 Şubat'ta başlamasıyla kaldığı yerden kesintisiz sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, pandemi koşullarını gözeterek yüz yüze eğitim için gerekli önlem ve tedbirleri aldı. MEB'in takvimine göre okullar Nisan ayında ara tatil yapacak. Ramazan ayının sonunda bayram tatili sebebiyle okullar 3 gün kapalı olacak. Ara tatil ve Ramazan bayramı tatili arasında kısa bir zaman bulunuyor. Peki ara tatil ile Ramazan tatili birleştirilecek mi? MEB öğrencilerin 12 gün tatil yapacağını duyurdu...

Okullarda eğitime 12 gün tatil arası verilecek! MEB Ramazan ve Nisan ara tatilin birleştirilmesi...
Okullarda eğitime 12 gün tatil arası verilecek! MEB Ramazan ve Nisan ara tatilin birleştirilmesi...
GİRİŞ 31.03.2022 09:09 GÜNCELLEME 31.03.2022 09:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi pandeminin gölgesinde yüz yüze eğitime devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci döneminde aynı kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı. 855 bin sınıfta eğitim öğretim faaliyetlerine Nisan ayında yapılacak ara tatil sebebiyle kısa bir mola verecek. Ramazan ayı bu yıl Nisan ayının ilk haftası başlayacak ve 2 Mayıs'ta sona erecek. Müslüman dünyası için birlik ve beraberliğin simgesi olan Ramazan'da okullar açık oluyor. Havaların ısınması ile beraber çocuklarıyla tatil planlaması yapacak aileler ise ara tatil ve ramazan bayramı tatilini fırsat bilerek tatili uzatmanın hesaplarını yapıyor. Bu sebeple ara tatil ve ramazan bayramı tatilinin birleştirilmesi gündeme gelmişti. Yüzbinlerce öğrencinin beklediği konuyla ilgili MEB açıklama yaptı. Peki 2021-2022 ara tatil ile Ramazan bayramı tatili birleştiriliyor mu? İşte okullarda yapılacak 12 günlük tatilin tarihleri...

Okullar 12 Gün Boyunca Kapalı Olacak!

MEB 2021-2022 eğitim öğretim takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 11-15 Nisan tarihlerinde ikinci dönem ara tatilini yapacak. Hafta sonu dikkate alındığında öğrencilerin yapacağı ara tatil süresi 9 güne yükseliyor. Müslümanların oruç vazifesini yerine getirecekleri Ramazan ayı ise 2 Nisan Cumartesi başlayacak ve 2 Mayıs'ta sona erecek. 11 ayın sultanı Ramazan'ın sona ermesinin ardından 3 günlük bayram tatili yapılacak.  Bayram tatilinde ise öğrenciler okula gitmediğinden bir aylık bir zaman diliminde  18 milyon öğrenci toplam 12 gün boyunca tatil yapmış olacak.

Ara Tatil ve Ramazan Tatili Birleştirilecek Mi?

Ara tatil dönüşü öğrenciler 18 Nisan'da okullarına kaldıkları yerden devam edecek.  Ramazan bayramı tatili ve ara tatil arasında 15 günlük bir süre bulunuyor. Normal şartlar altında bayram tatili ile ara tatilin birleştirilmesi gündeme gelebilirdi. Ancak koronavirüs sebebiyle eğitim öğretim faaliyetleri 1.5 yıl uzaktan eğitim şeklinde devam etti. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması ve öğrencilerin derslerden geri kalmaması sebebiyle bu iki tatilin birleştirilmesi gündemde bulunmuyor.

Yaz Tatili 17 Haziran Tarihinde Başlayacak!

Ramazan bayramı tatili sonrası okullar sadece 43 gün açık kalacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okullarda ikinci dönem 17 Haziran tarihinde sona erecek. Öğrencilerin cuma günü karnelerini almalarıyla beraber dönem resmen sona erecek. MEB henüz önümüzdeki dönemin çalışma takvimini yayınlamadı. Ancak yaz tatilinin 90 gün süreceği dikkate alınırsa okulların Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • Hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yani ara tatili 2 hafta sonraya alıp bayramla birleştirmek çok mu zor. il dışında çocuğu okuyanlara 2 masraf...
    Cevapla
  • yasar 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sene tatil günleri eğitim süresinden fazla oldu mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...