Eski kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atan sanık tutuklandı

Ankara'da silahla alıkoyduğu eski kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde attığı için 21 yıl 6 aya kadar hapsi istenen sanık, hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından tutuklandı.

Eski kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atan sanık tutuklandı
Eski kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atan sanık tutuklandı
GİRİŞ 29.03.2022 21:09 GÜNCELLEME 29.03.2022 21:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eski kız arkadaşı S.S'yi silah zoruyla çocuk parkına götüren ve burada cebinden çıkardığı kimyasal maddeyi yüzüne atan sanık Soner Bolat, tutuklanmasına yönelik çıkarılan yakalama kararının ardından cezaevine gönderildi.

Yaklaşık iki ay önce Mamak'ta yaşanan olay sonrası yakalanan ve savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğince "konutu terk etmeme" adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bolat hakkında hazırlanan iddianamede, "kasten yaralamadan" 6 aydan 1 yıl 6 aya, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan" 2 yıldan 10 yıla, "sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırıdan" 2 yıldan 5 yıla ve "silahlı tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Soner Bolat hakkında, Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, toplam 6 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Bolat'ın, adli kontrol şartını 9 Mart'ta kaldırdı.

Mağdur avukatının sanığın daha önce adli kontrol şartını ihlal ettiğine ilişkin dilekçesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sanığın tutuklanmasını talep etti.

Bu talebi yerinde gören Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi, 22 Mart'ta sanık Bolat'ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı. Karar üzerine yakalanan Soner Bolat, çıkarıldığı mahkemece tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Silahla alıkonulan ve yüzüne kimyasal madde atılarak yaralanan S.S, ev hapsindeki şüphelinin kendisi için bir tehdit olmaya devam etmesinden endişe duyduğunu belirterek, sanığın bir an önce tutuklanmasını talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu kız arkadaşı, erkek arkadaşı?kız arkadaşı ne demek, önce onu açıklayın.Haramı, günahı bukadar basitleştirmeyin.İşin kökeninde bu haram var.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    öldürseydi daha az ceza alırdı
    Cevapla
  • eddai 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Kuranın hükmü uygulanmalı kana kan dişe diş yani kısas. Kısasta sizin için hayır vardır.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar çok az ölümdemden farkı yok ömür boyu olmalı ki kimse böyle birşeye daha kalkışmasın
    Cevapla
  • Aykut KOCAMAN 2 yıl önce Şikayet Et
    yazik etmis kiza ..bence ayni kimyasalla onun yüzüne yapilsa ...-daha iyi bir ceza olmaz miydi ...bence 20 sene yatmasindan daha iiy ..ayni kimyasalla yüzüne
    Cevapla
  • VARDAR 16 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim kısasa kısas uygulansa aynı şekilde suçlununda yüzüne kimyasalı atıcan ve ayrıca bir kaçyılda ceza vericenki nasıl oluyormuş anlasınlar hem bu tip durumlar yaşanmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber