'Tüm tarafları Türkiye'nin diplomatik girişimlerini desteklemeye davet ediyoruz'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ukrayna ve Rusya'nın müzakere ekiplerinin krizin hızla çözülebileceğine yönelik dünyaya umut verdiğini vurguladı.

'Tüm tarafları Türkiye'nin diplomatik girişimlerini desteklemeye davet ediyoruz'
'Tüm tarafları Türkiye'nin diplomatik girişimlerini desteklemeye davet ediyoruz'
GİRİŞ 29.03.2022 23:00 GÜNCELLEME 29.03.2022 23:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ukrayna ve Rusya'nın müzakere ekipleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilen görüşmeler bize ve bütün dünyaya, krizin hızla çözülebileceğine dair umut verdi." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPACAK

Altun, sosyal medya hesabından Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin, küresel krizlerin çözülmesi ve bölgesel ihtilafların sona erdirilmesinde aktif bir rol oynamaya devam ettiğini belirten Altun, "Türkiye, barış ve istikrarın hizmetinde sürdürülebilir bir küresel sistem inşa etmek için her zaman bir yol haritası sağlamaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, bölgesinde ve dünyada istikrar sağlayıcı bir güçtür. Bu vizyon doğrultusunda Türkiye bir kez daha, Rusya-Ukrayna savaşını etkili bir diplomasiyle sona erdirmek için elinden geleni yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

DOĞRUDAN GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, krizin ilk gününden bu yana Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

ANTALYA FORMUNDA ÖNEMLİ TEMASLAR

"Dışişleri Bakanlığımız ve diplomatik misyonlarımız da iki taraf arasında aracılık etmektedir. Bu girişimler Türkiye'nin, her iki tarafla da görüşen ve tarafları masaya getiren bir güç olduğu gerçeğini kanıtlamaktadır. Ülkemizin başarılı diplomatik inisiyatifi, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarını Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya getirmeyi başardı. Antalya Diplomasi Forumu, ihtilafın başından bu yana iki dışişleri bakanı arasındaki en üst düzey görüşme oldu.

BARIŞ VE İSTİKRAR DAVASI

Görüşmelerin son turu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın inisiyatifi sonucu İstanbul'da gerçekleşti. Ukrayna ve Rusya'nın müzakere ekipleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilen görüşmeler bize ve bütün dünyaya, krizin hızla çözülebileceğine dair umut verdi. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında barışın ve istikrarın tesisi için gayret göstermekten vazgeçmeyecektir. Bölgemiz daha fazla ihtilafı ve insani krizi kaldıramaz. İlgili bütün tarafları, Türkiye'nin diplomatik girişimlerini desteklemeye davet ediyoruz. Zira biz, barış ve istikrar davası için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız."

 

YORUMLAR 9
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. Bakara : 186
    Cevapla
  • (* . *) 2 yıl önce Şikayet Et
    İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır! Bakara : 177
    Cevapla
  • ............ 2 yıl önce Şikayet Et
    ispanya,,medeniyetler ittifakını hatırlatıyor,,,,,,,,,DİYORSAN,,,,:::::::MEDENİYETLER İTTİFAKI DENEN NEYİ HAYIRLATIYOR ONU da bul::::::::::::::::: ve maalesef ki,,,DİKKAT ET!!!!!___SOSYOBİLİTESİZ HAYAT YOK___ SOSYOBİLİTESİZ HAYAT YOK_____::::AVRUPA BİRLİĞİ DE BİR SOSYOBİİTEİR!!!!!!!!::.sosyobilieyle,UĞRAŞAMAZSIN!!!::GÜZEL YAŞAMAK LAZIM::::,,FERDİYET ŞAHŞİYETLE ANILIRLIKTIR,,,(sevmesen bile cennet analaın ayağının altında diyen babandır),şahsiyetsizlik FENALIKTIR!!!!!FERDİYETTEN,vahşi kapitalizmden,silahtarlığından da uzak dur!!!!: ___
    Cevapla
  • EA(VRVB) 2 yıl önce Şikayet Et
    İSPANYAYI,,,İSANYA MEDENİYETİNİ,ASALETİNİ SAKIIIIINNNN UNUTMA,,,,yayan kakılırsın,,,itilir kakılırsın,,,,DİKKAT ET!!!: DİKKAT ET!!!: DİKKAT ET!!!:de derce(EAVRVB)::::::::::::::BAKINIZ İNTERNET::::::::::::::::[[[[[[[[[[Russian Despasito (Coronavirus)]]]]]]]]]]]]]]]]]]][[[[[[[[[[[[[[[[[Despacito (Ukrainian folk version)]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]][[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[Despacito - Russian version by K Koka ]]]]]]]]]]]]]]]]]]][[[[[[[[[[[[[Spivanochka Show (Despacito ukrainian cover version)]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
    Cevapla
  • ÇOK ŞÜKÜR 2 yıl önce Şikayet Et
    ciddiyetle olurken,,, KATILIKLARIN YUMUŞAMASI,,,gerektir::::::::::::::::::::::: DESPACITO dur mesele.:::::::::: ciddiyetle olurken,,, KATILIKLARIN YUMUŞAMASI,,,gerektir::::::::::::::hak yolunda olunduğunca BÖL PARÇALA YÖNET gayettabi daimiyetle HÜRAN olacak,,ALASKALARda güneş YALDIZ VURACAKTIR:::::::::: ,,,,,,,,,,ÇOK ŞÜKÜR HALİMİZE(elhamdulillah da denilirce) ,,,Kİ :::::::::::despacito……GÜNEY AMERICANO DA,,EL LATINO,,,,,…:ispanyolca yavaşça, sakince, nazikçe gibi anlamlara gelen bir sözcük::::::::::::::despacido………:ispanyolca yavaşça, sakince, nazikçe gibi anlamlara gelen bir sözcük::::::: DESPACITO: ÇOK ŞÜKÜR(elhamdulillah)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor