Okullarda 2. dönem ara tatili ne zaman? MEB'den öğrencilere müjdeli haber! Nisan tatili 9 gün...

Nisan ayına girilmesi ile birlikte çocuklar ve aileleri, Nisan ayı içerisinde yapılacak ara tatil tarihlerini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda 7 Şubat'ta başlayan ikinci dönem eğitim öğretim faaliyetlerine ara tatil kapsamında kısa bir mola verilecek. Ramazan'a denk gelen tatili fırsata çevirmek isteyen İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri tam tarihlere ulaşmak istiyor. MEB'den öğrencilere sevindiren haber geldi. Peki 9 günlük ara tatil ne zaman başlayacak? İşte 2021-2022 çalışma takvimi...

Okullarda 2. dönem ara tatili ne zaman? MEB'den öğrencilere müjdeli haber! Nisan tatili 9 gün...
Okullarda 2. dönem ara tatili ne zaman? MEB'den öğrencilere müjdeli haber! Nisan tatili 9 gün...
GİRİŞ 01.04.2022 10:49 GÜNCELLEME 01.04.2022 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitim faaliyetleri kesintiye uğramadan devam ediyor. Mart ayının geride kalması ile beraber 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen ara tatil tarihlerini gündemlerine aldı. 1.5 yıl aranın ardından çok özledikleri arkadaşlarına kavuşan öğrenciler yoğun ve yorucu bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. 2 yıllık süre boyunca pandemi sebebiyle birçok kez eğitim faaliyetlerine uzun ara verilirken bu yıl 6 Eylül'de açılan okullarda ikinci dönem 17 Haziran tarihinde sona erecek. Yaz tatili öncesinde öğrencilerin dinlenebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı kısa bir ara tatil uygulayacak. Ara tatilin ardından İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini 3 günlük Ramazan bayramı tatili bekliyor. MEB'in paylaştığı takvime göre ara tatil okullarda 9 gün sürecek. Peki ara tatil ne zaman, hangi tarihte başlayacak? 

Okullarda Ara Tatil 8 Nisan Cuma Günü Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, hayata geçirdiği uygulama ile beraber okullarda birinci ve ikinci dönem 1 haftalık ara tatil yapıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminde ara tatil Kasım ayına denk gelmişti. 7 Şubat'ta başlayan ikinci dönem de ise öğrenciler 8 Nisan Cuma günü okulların kapanmasıyla ara tatile başlayacak. MEB takvimine göre hafta sonları dahil olarak tatil 9 gün boyunca sürecek. İşte ara tatil başlangıç ve bitiş tarihleri;

Nisan ara tatil takvimi

Ramazan Bayramında Okullar 3 Gün Eğitime Ara Verecek!

Müslüman dünyası için oldukça öneme sahip Ramazan ayı 2 Nisan-2 Mayıs tarihlerine denk geliyor. 11 ayın sultanının sona ermesinin ardından Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayramlar resmi tatil olarak kutlandığından devlet kurumları, bankalar, PTT, kargo firmaları ile birlikte üniversiteler ve okullarda bu tarihlerde kapalı olacak. Dolayısıyla öğrenciler Mayıs ayı içerisinde 3 gün bayram tatili yapacak. 

Ramazan bayramı tarihleri 2022

Ramazan bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak ve 4 Mayıs'a kadar sürecek. Öğrenciler 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günü okula gitmeyecek. Ramazan bayramının sona ermesinin ardından okullarda eğitim öğretim faaliyetleri tekrar 5 Mayıs Perşembe günü kaldığı yerden devam edecek. Şu an için hafta sonu ile Ramazan bayramı tatilinin birleştirilmesi gibi bir gündem maddesi bulunmuyor.

Öğretmen Seminerleri Online Olarak Yapılacak!

1,2 milyon öğretmen öğrencilerin ara tatil, yaz tatili ve yarıyıl tatili yaptığı tarihlerde öğretmen seminerlerine katılıyor. Öğretmen seminerlerinde, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılması, dönem planlamasının yapılması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pandemi sebebiyle öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin büyük fedakarlıklar gösterdiğine dikkat çekerek 11-15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak ara tatilde öğretmen ve idarecilerin okula gitme zorunluluğunu kaldırıldığını söyledi. Öğretmenler, 11-15 Nisan tarihleri arasında uygulanacak seminerlere Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden katılacak.

Okullar 17 Haziran Tarihinde Kapanacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamalarda okulların pandemi sebebiyle eğitim faaliyetlerine ara vermeyeceğini birçok kez dile getirdi. 6 Eylül'de açılan okullar MEB 2021-2022 takvimine göre 17 Haziran cuma günü kapanacak. Milyonlarca öğrenci okulların kapanmasıyla yaz tatiline gidecek. Yaz tatili bir sonraki eğitim dönemi başlayana kadar devam edecek. Yaz tatilinin uzaması veya kısaltılması gibi bir gündem bulunmuyor.  İlkokul, ortaokul ve liseliler yaz tatilinde toplam 90 gün tatil yapacak. MEB önümüzdeki dönemin çalışma takvimini henüz paylaşmadı. Geçtiğimiz seneler dikkate alındığında okulların 2022 Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor. 

MEB 2022 LGS Başvuru Takvimini Duyurdu!

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı bu yıl 5 Haziran tarihinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, merkezi sınav başvurularının bu yıl 4-14 Nisan tarihleri arasında otomatik olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.  Türkiye'deki okullarda eğitim alan öğrencilerin sınava katılmaları için herhangi bir başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor.

LGS başvuru tarihleri

Öğrencilerin sınava girecekleri, okul ve adresi bilgisi e-Okul üzerinden erişime açılacak sınav giriş belgesi ile belli olacak. MEB takvimine göre 27 Mayıs'ta LGS sınav giriş belgelerine erişim açılacak.  Sayısal ve sözel olarak iki oturumda yapılacak sınavda öğrencilere toplam 90 soru yöneltilecek.

YORUMLAR 4
  • HAKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Ramazan bayram tatili ile ara tatil birleştirmesi yapılabilseydi yada Bayram tatili dönemi ara tatil olarak planlansaydı. Özellikle il dışında eğitim gören öğrencilerin ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmış olur. 2 hafta ara ile yeniden yollara düşmemiş olurlardı .
    Cevapla
  • Alp öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kritiği arkadaş. Bu karar sene başında alınmış rutin bir uygulama.
    Cevapla
  • emrullah_15 2 yıl önce Şikayet Et
    E işte adamın dedıgı dogru Ramazan bayramının ne gune geldıgını dusunemıyorlarmı hem bu ekonomık krızde bılet fıyatları almıs basını gıtmısken gunu bırlık yasadıgımız ıcın boyle dusunceler sonra aklımıza gelıyor
    Cevapla
  • Sedatt 2 yıl önce Şikayet Et
    Kritik olan ne?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık