Aynı cadde üzerinde farklı iftar saatleri

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şenbolluk Mahallesi sakinleri, aynı cadde üzerinde karşılıklı oturdukları evlerde iftarlarını 1 dakika arayla yapıyor.

Aynı cadde üzerinde farklı iftar saatleri
Aynı cadde üzerinde farklı iftar saatleri
GİRİŞ 02.04.2022 20:33 GÜNCELLEME 02.04.2022 20:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe ile İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şenbolluk mahallelerini, 7 metrelik yol ayırıyor.

İki kentin sınırı olan caddenin yarısının Samsun, diğer yarısının ise Ordu'ya ait olması nedeniyle bölgede yaşayanlar ilginç bir durumla karşılaşıyor.

Bir adımla kent değiştiren mahalle sakinleri, karşılıklı oturdukları evlerde ramazan ayında 1 dakika arayla oruçlarını açıyor.

"Böyle gelmiş böyle gidiyor"

Caddenin Ordu tarafındaki Şenbolluk Mahallesi'nde ikamet eden eski muhtar Emrullah Arslan, diğer vakitlerde olduğu gibi iftar ve sahurda da 1 dakikalık farkla oruç tutup sahur yaptıklarını anlatarak, "Ben 76 yaşındayım, böyle gelmiş böyle gidiyor. Sabit telefondan yolun karşısındaki komşumu ararken aynı caddede iki farklı kentin kodunu girmek şarttı. Cep telefonları sayesinde bundan kurtulduk. Genelde tüm işlerimizi Samsun tarafında hallediyorum. Akşam da yolun karşısındaki, yani Ordu'daki evime geçiyorum." dedi.

İki kent arasında iftar vaktinde fark bulunmasına rağmen mahalledeki caminin imamının bunu ayarlamaya çalıştığını vurgulayan Arslan, "Ordu tarafı orucunu biraz erken açıyor ama Samsun tarafındaki komşularımız sahuru geç bitiriyor. Biz buna alıştık." ifadesini kullandı.

Aynı cadde üzerinde 1 dakika arayla iftar

"Yolun karşısındaki komşuya iftara gidince erken orucumuzu açıyoruz"

Ambartepe Mahallesi'nde esnaf olan Mustafa Yılmaz ise iki kenti 8 adımlık yolun ayırdığına işaret ederek, "Benim evim Samsun tarafında. Yolun karşısındaki komşuya iftara gidince Samsun'dan erken orucumuzu açıyoruz. Biz alışkınız ama yeni öğrenen insanlar şaşırıyor." diye konuştu.

Güral Demir de iş yerinin Samsun, evinin ise Ordu tarafında olduğunu dile getirerek, "Yolun ortasına gelince hem Samsunlu hem de Ordulu oluyoruz. Buraya gelen vatandaşlar durumu öğrence şaşırıyor. Soruyorlar, 'Niye böyle?' diye. Geçmişten beri bu saat farkını yaşıyoruz. Ordu erken orucu açıyor, Samsun geç açıyor." diye konuştu.

Şenbolluk Mahallesi'nde esnaflık yapan Orhan Kışla da kendilerinin bu duruma alıştığını, sadece dışarıdan gelenlerin şaşırdığını kaydetti.

YORUMLAR 5
  • Uluçınar 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim her ramazan bu pilav ısıtılıp önümüze konuyor.yeter hiç gereği yok.
    Cevapla
  • taner 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iş bağnazlığa giriyor.
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kinumdaki herkes iftar ve sahur aynı anda yapar. Vakit Ordu'da 29 gece Samsun'da 30 gece olabilir. Ancak konum olarak aynı yerde olanlar için Ordu Samsun ayrımı yapılmaz. Erken ezan okuyan varsa bütün oruçları kaza etmesi gerekir. İşi inada bindirip böyle gelmiş böyle gider demek en basitinden ahmakliktir. Allah ıslah etsin böylesini. Kafasına göre fıkıh uyduruyorlar.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı yer kardeşim birlikte açın orucunuzu.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu duruma il müftüleri bir çözüm bulsun aynı konumdaki yerleşim merkezinde güneş aynı saatte doğar aynı saatte batar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!