Basmaması gereken uygulamaya basınca olanlar oldu

Anneannesinin telefonuyla oynadığı sırada Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) basan çocuk, polis ekiplerini harekete geçirdi.

GİRİŞ 03.04.2022 01:51 GÜNCELLEME 03.04.2022 01:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sapanca ilçesi Kurtköy Mahallesinde Adil ve Emine Ersoy’un 4 yaşındaki torunları Barlas Yasak, anneannesinin telefonuyla oyun oynadığı esnada KADES uygulamasına bastı. Uygulamaya basıldığını görerek harekete geçen polis ekipleri, olay yerine giderken aynı anda Emine Ersoy’un telefonu aradı. Ne olduğunu anlamayan Ersoy, kendilerini tanıtan polise güvenmeyerek dolandırıldığını düşündü. Telefonunda yüklü olan KADES uygulamasına basıldığını anlayan Ersoy, yanlışlıkla basıldığını söylese de polisi ikna edemedi. Olay yerine gelen polisler gerekli kontrolleri yaptıktan sonra 4 yaşındaki Barlas’ı kucaklarına alarak aileye KADES uygulaması hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Şoku yaşayan aile ise kadına şiddet olaylarında gösterilen hassasiyetin önemli olduğunu bir kez daha anladığını ifade etti.

“KADES uygulamasına basıldığını söyleyince torunumun bastığını anladım”

Kapıda polisleri gören anneanne Emine Ersoy, "Yeni kalkmıştım ve telefon torunumun elindeydi. Aynı anda telefon çaldı konuştuğum kişi polis olduğunu söyleyince ben dolandırılmaya çalıştığımı düşündüm. Konuştuğum polis KADES uygulamasına basıldığını söyleyince torunumun bastığını anladım. Yanlışlıkla olduğunu söylememe rağmen kontrol etmek için geleceklerini söylediler ve 2 dakika sonra polisler kapıdaydı. Torunuma yanlış yere bastığını söyledim oda korktu kucağımdaydı ağlamaya başladı. Tabii biz tüm aile kapıya çıktık polislere durumu anlattık. Onlarla fotoğraf çekildik bu durum bizim için ayrı bir heyecan oldu. Sonrasında ben tekrardan torunuma öğrettim bir daha basmaması gerektiğini oda bilinçli bir şekilde onayladı” dedi.

“KADES uygulamasına basıldığı anda yola çıkmışlar”

Uygulamanın ne kadar önemli olduğunu aktaran Adil Ersoy ise “Bu kadar kısa sürede polisin kapıya gelmesi müthiş bir şey. Çocukların telefonla oynaması, eşimin telefonla konuşması ve kapattıktan 2 dakika sonra polisin gelmesi gerçekten güzel. Polisleri kapıda görünce tabi çıktık torunumdan dolayı yanlışlıkla basıldığını anlattık. Polisler kontrol ettiler, tutanak tutuldu ve imzalar atıldı. Uygulama güzel Sapanca ile burasının arası 15 -20 dakikalık bir süre onlar KADES uygulamasına basıldığı anda yola çıkmışlar. İnsan başını yastığa koyduğunda daha nasıl güvende hissedebilir. Allah devletimize zeval vermesin bu sistem müthiş bir sistem. Ne kadar bir kadın, erkek veya canlıda olsa bu ülkenin gücünü gösterir. Şuan Ukrayna ve Suriye’yi görüyoruz. Bu ülkelerde insanlar evlerinde yatamazken biz çok basit bir sistemle, yanlışlıkla bile bastığınızda 5 dakika içerisinde kapınıza polis geliyor” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadesi indiren ailelerde demekki ailevi sorunlar var. ALLAH sonumuzu hayır etsin gidişat iyi değil evde duran yok kadın cocuk dışarda ahlak aile çatırdiyor şükür sabir merhamet bitik
    Cevapla
  • Gs es Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet aile içi birleştirme programı yapsın kardeşim….eve güvenlik güçleri gelince ne olacak
    Cevapla
  • Öylee 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet geçim konusunda bu hassasiyeti gösterseydi şiddet kalmazdı
    Cevapla
  • İsminiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani şiddetin tek sebebi geçim sıkıntısı, parası çok olan erkek arkadaş, sevgili ya da boşanmış koca şiddet uygulamıyor mu?
    Cevapla
  • akın 2 yıl önce Şikayet Et
    harbi ne alaka.. devletimiz geçim konusunu düşünmese asgari ücrete 2.bir zammı konuşurmuydu.
    Cevapla
  • Ecdad 2 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar yaramazlık yapar...devlet nerde... ailesine kötü davranır, devlet nerde....anne çocuğu ile ilgilenmez, devlet nerde ....aileler birbirini aldatır, devlet nerde ...arkadaşına-ailene borç verir, alamazsın devlet nerde.... aslında devletten çok SIZLERDEKI VICDAN nerde.memleket 90% kendi menfaatini düşünüp hep kendisini haklı bulan insanlarla dolu. devlet napsin
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla
  • Yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde utanmadan sırıtıyorlar.
    Cevapla
  • halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    neden .. kadına şiddet proğramını ındırdin..dememkkı ıhıyaçtan telefonuna yukledın..telefonuna şifre koy..torunların oynayamasın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu