MSB görüntüleri paylaştı: Mayınlara karşı yoğun mesai

Milli Savunma Bakanlığı, Karadeniz’deki sürüklenen mayın tehdidine karşı Deniz Kuvvetleri Komutanlığının aldığı önlemlerin yer aldığı görüntüleri paylaştı.

GİRİŞ 03.04.2022 18:17 GÜNCELLEME 03.04.2022 18:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Batı Karadeniz’de deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan gerçekleştirilen mayın gözetleme faaliyetlerine denizden ise mayın avlama gemisi ve karakol gemileri destek sağlıyor.

Engin ve Aydın sınıflarındaki mayın avlama gemileri sonar sistemleri ve insansız su altı araçları ile mayınla mücadele konusunda önemli görevler üstlenirken, mayınların tespitinde hafif otonom sualtı cihazı da kullanılıyor.

SAS TİMLERİ SAHADA

Mayının tespitinin ardından ise imha görevi için sıra SAS timlerine geliyor. Mayının tespit edildiği bölgenin özelliğine göre gemiden veya helikopterden indirilen timler ilk olarak emniyeti sağlıyor. Bölge emniyetinin alınmasının ardından SAS timleri mayınları imha ediliyor.


Öte yandan Milli Savunma Bakanlığından sürüklenen mayınlarla ilgili dün yapılan açıklamada, Karadeniz'de mayın gözetleme faaliyetlerinin havadan ve denizden devam ettiği, SAS timlerinin yüksek hazırlık durumuna geçirildiği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam edildiği ifade edilmişti.

 

YORUMLAR 12
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mayınlar bilinçlì şekilde türk sularına bırakıldı..
    Cevapla
  • lütfi 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu görüntü bile dosta güven düşmana korku salmaya yeter.
    Cevapla
  • KAĞAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Baktınız açık kılıcınız keskin olsun. Mevla yüzünüzü dünya ahiret utandırmasın inşallah
    Cevapla
  • ibrahim mehmedov 2 yıl önce Şikayet Et
    Mavi vatan emin ellerde gardaşlar
    Cevapla
  • afacan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir mayin icin askeri polisi niye riske atarlar uzak da vur yada bir bag ile baska yere cek orda yok et uzak da belki yaninda baska tuzaklar risk var
    Cevapla
  • FoRRaJa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana sapan yapalımda uzaktan taşla imha et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı