Manavgat'ta çöp yığınları tepki topladı: Soruşturma başlatıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde doğaseverler tarafından, ormanda ve çalıların içinde çöp yığınları görüntülendi. Çöplerin içinde üzerinde bir otelin logosu bulunan oda terlikleri bulununca, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manavgat'ta çöp yığınları tepki topladı: Soruşturma başlatıldı
Manavgat'ta çöp yığınları tepki topladı: Soruşturma başlatıldı
GİRİŞ 04.04.2022 16:56 GÜNCELLEME 04.04.2022 16:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Antalya'da Manavgat Nehri'nin ağzına yakın ormanda, doğaseverler tarafından bölgedeki bazı oteller tarafından döküldüğü iddia edilen çöp yığınları görüntülendi. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, inceleme başlattı. Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından olayla ilgili tutanak tutuldu.

Yaban hayatı uzmanı Dr. Yasin İlemin, Manavgat Nehri ağzına dökülen çöp yığınlarının, bölgede kuş gözlem çalışmaları yapan Emin Yoğurtçuoğlu tarafından fark edildiğini belirterek, “Bu çöp yığınlarını gördükten sonra benimle paylaştı. O bölgede yapılan incelemelerde, üzerinde bir otele ait logo olan terlikler de var. Konuyla ilgili Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi'ne ihbarda bulunduk. Sorumluların cezalandırılması istiyoruz. Manavgat Nehri doğal alanları kirletiliyor. Nehir ve sazlıklar özellikle su kuşları için altın değerinde dünyanın dört bir yanından insanlar bu güzelliklere geliyor" diye tepki gösterdi.

Görüntüleri çeken Emin Yoğurtçuoğlu ise Manavgat Nehri ağzında sazlıklar arasına dökülen 30 metrekare alandaki çöp yığınlarının görüntülerini paylaştıktan sonra, "Bazı şeyleri aklım hiç almıyor" dedi.

Bölgede geçen hafta Kuş Gözlem Kampı düzenleyen Antalya Kuş Gözlem Topluluğu üyelerinden Gökçe Coşkun, “Bunlar öyle halkın attığı çöpler de değil. Şişelere ve terliklere bakarsanız bir kurumun veya otelin çöpleri. Aynısı ile yanan ormanlarda gezerken de çokça karşılaşıyorum. Orman ekosistemi yangından sonra kendi kendine tekrar hayata dönebiliyor ama insanların attığı bu çöpleri temizleyemiyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP'Lİ belediyeler destan yazıyor ahmaklar inanıyor.
    Cevapla
  • akın 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin turizmini doğasını yok etmek için birileri görevlendirilmiş bu ülkede. bilerek göz göre göre bu ülkeyi toprağıyla suyuyla denizi gölü akarsularıyla kirletmeye yok etmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tutist nadiren cöpü yerde atar. O bizim kültürumuzde. Ben alanyanin bera hotelindeydim neredeyse hepsi yerli turist hepsi cöpu sahilde birakiyordu
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç turist fazla gelsin, üç kuruş (O da simsara gitsin) fazla kazanalım diye neticesini yırtanların bize maliyetinin küçük bir bölümü. Turist gelir yer içen ..ıçar defolup gider de bize neleri kalır görün işte. Bacasız sanayi ya; ama atıksız sanayi değilmiş hee mi?
    Cevapla
  • ???? 2 yıl önce Şikayet Et
    para kazanmayi biliyorlarda o copleri nasil yok edeceklerini bilmiyorlarmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi