Yeryüzü Doktorları’ndan açlıkla mücadele sergisi

Dünya üzerinde 811 milyon insan yeterli ve güvenli gıdaya ulaşamıyor, bu insanların 48 milyonu ise kıtlığın eşiğinde yaşıyor. Her yıl 3 milyondan fazla çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor.

Yeryüzü Doktorları’ndan açlıkla mücadele sergisi
Yeryüzü Doktorları’ndan açlıkla mücadele sergisi
GİRİŞ 05.04.2022 09:41 GÜNCELLEME 05.04.2022 09:41

İhtiyaç sahibi coğrafyalarda yaşanan açlık krizine kayıtsız kalmayarak uzun yıllardır sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları, bu yıl da açlığa karşı “Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç!” isimli bir kampanya başlattı. Dernek, yürüttüğü kampanya kapsamında açlık sorunlarına dikkat çekmek için sergi düzenliyor.

Beslenme sağlığına yönelik çalışmaları ile birlikte çeşitli insan portrelerinin yer aldığı kareler; 4-10 Nisan tarihleri arasında Taksim metrosunda, 11-17 Nisan’da Ünalan metro istasyonunda İstanbullular ile buluşuyor.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Diğerkâmlık ve cömertliğin arttığı Ramazan ayında, her gece aç yatan insanların sesini ve açlıkla mücadele sürecimizi bu sergi ile kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Sergilenen fotoğraflarda bir yandan açlıkla mücadele eden küçük bedenlere, annelerinin çaresiz bakışlarına; bir yandan da gözlerinin içi gülen çocuklara şahit olunabilecek. Halkımızın açmış olduğumuz sergimize teşriflerinden büyük memnuniyet duyacağız.” dedi.

Yeryüzü Doktorları, 350 bin kişiyi temiz suyla buluşturduYeryüzü Doktorları, 350 bin kişiyi temiz suyla buluşturdu

“Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç!”“Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç!”

Yeryüzü Doktorları 349 bin kişiyi temiz suya ulaştırdıYeryüzü Doktorları 349 bin kişiyi temiz suya ulaştırdı

Yeryüzü Doktorları 11 yıldır Suriye'deYeryüzü Doktorları 11 yıldır Suriye'de

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!