MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 27 Mart'ta yapılan sınavın sonuçlarını erken...

Askeri eğitim alarak subay, astsubay olmak isteyen yüz binlerce aday ÖSYM'den yapılacak sonuç açıklamasına kilitlendi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27 Mart tarihinde düzenlenen MSÜ sınav sonuçları AİS üzerinden ilan edilecek. Sınava katılan öğrencilerin tek başına MSÜ sınavında başarılı olmaları yetmezken üniversite sınavı hazırlıkları da bir yandan devam ediyor. Peki 2022 MSÜ sonuçları erken mi açıklanacak?

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 27 Mart'ta yapılan sınavın sonuçlarını erken...
MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 27 Mart'ta yapılan sınavın sonuçlarını erken...
GİRİŞ 07.04.2022 10:18 GÜNCELLEME 07.04.2022 10:18

Üniversite eğitimi yerine askeri eğitimi tercih eden adaylar için 2022 MSÜ sınavı geçtiğimiz günlerde düzenlendi.  4 yıllık kara, hava ve deniz harp okullarında eğitim alarak göreve başlama hayali olan 500 bin öğrenci Askeri Aday Belirleme sınavında ter döktü. Milli Savunma Üniversitesinde okuyabilmek için belirlenmiş olan bazı kriterler mevcuttur. Örneğin 4 yıllık harp okullarına yerleşebilmek için üniversite sınavında TYT oturumuna, 2 yıllık Astsubay meslek yüksekokullarına yerleşebilmek için AYT oturumuna girilmesi gerekmektedir. Sınavın üzerinden 11 gün geçmiş olmasına karşılık adaylar MSÜ sınav sonuç tarihlerini araştırıyor. ÖSYM 2022 yılı sınav sonuç takvimini duyurmuştu. Peki 2022 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte belirlenen o tarihler...

 MSÜ Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (2022)

Milli Savunma Üniversitesi, Askeri Aday Belirleme sınavı geçtiğimiz Mart ayının son haftası düzenlendi. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre sınav sonuçları 14 Nisan Perşembe günü erişime açılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin gündemine sınav sonuçlarının erken veya belirlenen tarihten geç açıklanması gibi bir konu bulunmuyor.

MSÜ Sonuçları Nereden Öğrenilir?

MSÜ sınav sonuçları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ilan ediliyor. Adaylar ÖSYM'nin mobil uygulamasını  telefon, bilgisayar, tablete indirerek buradan sınav sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Sorgulama işlemi T.C. kimlik numarası aday şifresi veya e-Devlet giriş seçeneği ile görüntülenebilir. Sınav sonuç bölümünde adayların hangi testten kaç doğru ve yanlış yaptığının sayısal verileri öğrenilebilir. Ayrıca sınava giren adayların sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanları sonuç sayfasında yer almaktadır.

2022 AYT ve TYT Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Askeri okullarda eğitim alarak astsubay ve subay olmak isteyen öğrencilerin sadece MSÜ sınavlarına katılması yetmiyor. Adayların ayrıca üniversite sınavı oturumlarından olan  AYT ve TYT sınavlarına katılması bekleniyor. 2 yıllık meslek yüksekokulları için AYT oturumuna, 4 yıllık kara, deniz ve hava harp okulları için ise TYT sınavına girilecek. İşte 2022 üniversite sınavı tarihleri;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran 2022

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran 2022

Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran 2022

MSÜ 2022 Faaliyet Takvimi 

Milli Savunma Üniversitesi, Askeri aday belirleyebilmek için yapılacak sınav ve tercihlere ilişkin takvimi yayınladı. Buna göre 2022 sınav müracaatları 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alınmıştı.  MSÜ sınavı yani 1'nci seçim aşaması ise 27 Mart tarihinde düzenlendi.  Yayınlanan faaliyet takvimine göre sınav sonuçları 14 Nisan'da açıklanacak. Sonuçların duyurulması ile birlikte öğrencilerin tercih maratonu başlayacak. Adayların tercihlerinin alınacağı tarihler henüz açıklanmadı. Ancak tercihlerin ardından başvuruları kabul edilen adaylar 17 Haziran tarihinde ilan edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?