Okul yolunda torununa otomobil kullandırdı! 3 bin 674 lira ceza yedi

Erzurum'da, sabah okula götürdüğü 12 yaşındaki torunu S.A.G.' ye sürmesi için otomobilini veren Yakup Akpınar (67), polise yakalandı. Akpınar’a 3 bin 674 TL ceza kesildi.

Okul yolunda torununa otomobil kullandırdı! 3 bin 674 lira ceza yedi
Okul yolunda torununa otomobil kullandırdı! 3 bin 674 lira ceza yedi
GİRİŞ 08.04.2022 10:20 GÜNCELLEME 08.04.2022 10:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Aziziye ilçesindeki bir ortaokulun yakınında önlem aldı.

Ekipler, okul önüne gelen 25 DJ 121 plakalı otomobilin sürücü koltuğundan küçük yaşta bir çocuğun indiğini gördü. Yapılan incelemede, çocuğun 7'nci sınıf öğrencisi S.A.G. olduğu tespit edildi.

Polis, S.A.G.'ye nasihatte bulunarak, "Senden küçüklere örnek olman gerekmiyor mu? Sabah arabayla okula geliyorsun, bütün çocuklar sana bakıyor. Ne yapıyorsun? Suç işliyorsun, doğru mu? 18 yaşını doldurup ondan sonra araç kullanman gerekiyor. Bak bütün insanları mağdur ediyorsun. Buradaki arkadaşların da senin yüzünden hevesleniyorlar. İyi bir şey mi bu? Değil. Allah göstermesin birine çarpsan ne olacak? Sürücü belgen yok. Bundan sonra dedenden arabayı istemeyeceksin. Diyeceksin ki, 'Dede ben artık 18 yaşına gelene kadar araba sürmeyeceğim. Sürücü belgemi alacağım, araba sürmeyi iyice öğreneceğim ondan sonra arabayı kullanacağım” dedikten sonra derse geç kalmaması için okuluna gönderdi.



​Torununa neden ehliyetsiz araç kullandırdığı sorulan Yakup Akpınar, polislerden özür diledi. Akpınar, “Torunumu sabahları okula bırakıyorum. Bugün kızım da arabadaydı. Torunum annesine caka satmak istedi, ben de kıramadım" ifadelerini kullandı.  Akpınar’a 3 bin 674 TL para cezası kesildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    az bile
    Cevapla
  • ayhan büyükgün 2 yıl önce Şikayet Et
    az bile kesmiş bu dede akıllanmaz ben olsam dedeyi 15 gün hapis gözlerini ışılatsın dursun
    Cevapla
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza iki katı olmalı idi ,çocuğada ceza kesilip araba sahibine odetilmeli.
    Cevapla
  • bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    az bile
    Cevapla
  • Cin 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye cikması lazım para yetmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'